Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. apríla 2024, 13:46
Čas čítania 0:44
Radka Klučárová

Veriaci prestali chodiť do kostola. Taliansky kňaz zmenil taktiku a teraz im evanjelium hlása pri pive

ZAUJÍMAVOSTI CIRKEV SARDÍNIA SPRÁVY ZO SVETA TALIANSKO
Uložiť Uložené

Kňaz zo Sardínie má bohaté skúsenosti aj z iných kútov krajiny či dokonca z misie v Argentíne, kde sa stretol s pápežom Františkom.

Taliansky kňaz Antonio Maria Cossu vo svojej farnosti na Sardínii v mestečku Bitti zaznamenal odliv farníkov z lavíc kostola. Namiesto rezignácie sa rozhodol zmeniť taktiku a začal chodiť priamo za veriacimi. Miesto ich stretnutí je však poriadne nezvyčajné, chodí s nimi na pivo.

„Moja vízia nikdy nebola taká, že by som bol zatvorený v kostole alebo na fare a čakal, že za mnou ľudia prídu. Treba byť v kostole, ale musíte vyjsť aj von, tam, kde ľudia žijú,“ povedal pre The Telegraph.

„Evanjelium pri pive“

Kňaz zo Sardínie, ktorý má bohaté skúsenosti aj z iných kútov krajiny či dokonca z misie v Argentíne, kde sa stretol aj s pápežom Františkom, sa s ľuďmi stretáva v menej formálnom prostredí. Približne pred dvoma rokmi sa rozhodol navštevovať obyvateľov v podnikoch a hlásať im „evanjelium pri pive“.

„Ľudia ma počúvajú so záujmom, trvá to okolo štyridsiatich minút a nakoniec si spolu dáme jedno alebo dve pivá,“ pochvaľuje si kňaz. Pozitívne ohlasy vzbudil nielen u ľudí, ale aj medzi prevádzkovateľmi podnikov, ktorí s ním ochotne spolupracujú. Šesťdesiatosemročný Antonio verí, že sa mu týmto nevšedným spôsobom podarí zachovať medzi ľuďmi vieru.

Domov
Zdieľať
Diskusia