Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. apríla 2024, 12:55
Čas čítania 1:41
Veronika Ábelová

Ľudia s touto profesiou podvádzajú vo vzťahoch najviac. Niektoré pozície ťa poriadne prekvapia

Ľudia s touto profesiou podvádzajú vo vzťahoch najviac. Niektoré pozície ťa poriadne prekvapia
Zdroj: Pexels/Katerina Holmes/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VZŤAHY
Uložiť Uložené

Odborníčka na vzťahy Tracey Coxová odhalila, že ľudia v týchto zamestnaniach ťa s najväčšou pravdepodobnosťou podvedú.

Tracey Cox v článku pre magazín Daily Mail uviedla, že až 85 percent nevery sa začína na pracovisku. Tvrdí, že pokušenie, príležitosť a nuda zvyšujú jej pravdepodobnosť. Uvádza, že podľa jednej štúdie sa každý piaty zamestnanec priznal k afére s kolegom.

Dôvodom podvádzania môže byť dlhý čas strávený na pracovisku alebo aj pracovné večierky, ktoré pokušenie znásobujú. Ľudia však podvádzajú z rôznych dôvodov, môže to byť stres alebo práca ďaleko od domova.

Odborníčka na vzťahy Tracey Cox zostavila zoznam zamestnaní, v ktorých ľudia podvádzajú najčastejšie. Upozorňuje však, že nie všetci ľudia sú rovnakí.

1. Piloti a cabin crew

Piloti vzbudzujú veľký rešpekt už len tým, že sú zodpovední za ľudské životy. Podľa odborníčky k nim vzhliadajú ostatní členovia posádky, ktorí sú väčšinou mladí a atraktívni. Najväčším faktorom pri podvádzaní v tejto práci je príležitosť. Piloti sú v dôsledku svojej práce ďaleko od svojich manželiek, rodiny a priateľov, ktorí ich v tomto prípade nemôžu vidieť s nikým iným, a existuje iba malá šanca, že budú neskôr odhalení.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Život pilotov, pilotiek a letového personálu je často veľmi osamelý. Podľa Cox spôsobuje dlhé obdobie bez partnerov sexuálnu frustráciu. To je ďalší dôvod, prečo toto povolanie dominuje na mnohých zoznamoch nevery.

2. Lekársky a ošetrovateľský personál

Ďalším povolaním je lekár. Je to náročné povolanie, v ktorom sa rozhoduje o ľudských životoch, ale zároveň vytvára určitú úroveň sebavedomia. Nečakané plány a stresové situácie môžu poskytnúť zámienku na milostnú aféru. Dôvodom nevery zdravotníckeho a ošetrovateľského personálu je túžba a pokušenie.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/na voľné použitie

3. Podnikatelia a podnikateľky

Podľa odborníka majú vysoké skóre nevery aj podnikatelia. Radi si robia veci po svojom a to platí aj v ich milostnom živote.

4. Bankári a ľudia pracujúci v oblasti vysokých financií

Ľudia v bankovom, investičnom a obchodnom sektore sa častejšie dopúšťajú neetického správania. To ich robí náchylnejšími aj na podvody. Vysoko konkurenčné prostredie v oblasti financií je príčinou rizikového správania s cieľom zvýšiť zisk. Podľa odborníčky sú finančné podvody krokom k podvádzaniu v osobných vzťahoch. Uvádza tiež, že vo finančnom prostredí existuje silný pocit nároku, že ak tvrdo pracujem, zaslúžim si mať to, čo chcem.

5. Učitelia a učiteľky

Posledným povolaním sú učitelia, čo môže byť pre niekoho prekvapujúce. Pracujú v stresujúcom prostredí a sú na nich kladené vysoké nároky. Na druhej strane môže toto povolanie spôsobovať vysokú mieru frustrácie a nízke sebavedomie. Mnohí učitelia zažívajú aj vyhorenie a nespokojnosť so svojou kariérou, čo sa môže preniesť aj do ich osobného života. 

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Mnohí z nich sa cítia izolovaní alebo bez podpory, najmä ak ich partner nerozumie požiadavkám tohto povolania. To ich robí zraniteľnejšími a hľadajú podporu inde.

učitelka, škola
Zdroj: Pexels/na voľné použitie
Späť
Zdieľať
Diskusia