Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2024, 14:00
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Duna 2 je obrovský hit. Tržbami láme rekordy, po jej úspechu je jasné, že bude aj 3. časť

Duna 2 je obrovský hit. Tržbami láme rekordy, po jej úspechu je jasné, že bude aj 3. časť
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DUNA 2
Uložiť Uložené

Duna 2 ovládla kiná po celom svete. Zarobila už takmer 200 miliónov.

Najnovšie sci-fi režiséra Denia Villeneuvea (Blade Runner 2049, Arrival) zarobilo počas premiérového víkendu 178,5 milióna dolárov z kín po celom svete, z toho 81,5 milióna dolárov z USA a Kanady. Ide o najlepší premiérový víkend v celej kariére režiséra Denisa Villeneuvea.

Odporúčané
5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 3. marca 2024, 13:10

Na porovnanie, jednotka zarobila počas premiérového víkendu v USA a Kanade 40 miliónov dolárov. Tržby dvojky však úplne nemôžeme porovnávať s jednotkou, keďže svet v tom období stále žil zo strachu z pandémie a kiná zďaleka nefungovali optimálne. Nehovoriac o tom, že Duna 1 vyšla naraz v kinách a na HBO Max.

Ide o veľký úspech a budíček pre kiná po celom svete, v ktorých hit podobných rozmerov chýbal už dlhé mesiace. Duna 1 v kinách nakoniec zarobila celosvetovo 401 miliónov dolárov, čo je suma, ktorú dvojka prekoná zrejme do dvoch týždňov.

Film je úspešný aj na Slovensku. Videlo ho už 54 578 divákov. Ide o najsilnejší premiérový víkend na Slovensku tohto roka a dokonca je silnejší ako ktorýkoľvek iný film z minulého roka. Takú Barbie videlo počas premiérového víkendu 49 446 divákov. Duna 2 zaznamenala 3. najsilnejší premiérový víkend na Slovensku od začiatku pandémie.

Dune 2
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia