Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. februára 2024, 8:09
Čas čítania 4:42
Denisa Šútorová

Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol

Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol
Zdroj: Getty Images/by Jamie Squire/Getty Images
HUDBA HUDBA NFL SUPER BOWL USHER
Uložiť Uložené

Usher odpálil svoje najväčšie hity ako U Got It Bad, Yeah a Love in this Club. Na scénu pozval aj speváka z Black Eyed Peas či Aliciu Keys. Sám by však na scéne nemal šancu.

Vrchol sezóny Národnej futbalovej ligy (NFL) uzatvoril včerajší zápas Super Bowl LVIII. Okrem informácie, že sa proti sebe postavia San Francisco 49ers a Kansas City Chiefs, sa 58. ročníku najznámejšej športovej udalosti v USA podarilo zarezonovať aj pre historicky najvyššie ceny lístkov (vyšplhali sa až na 144-tisíc eur) a v neposlednom rade vďaka menu headlinera. Tohtoročná halftime šou totiž patrila Usherovi.

Odporúčané
Veronika tancovala s Usherom: Naživo bol trochu arogantný a nezodpovedný. Bol to však najlepšie platený job (Rozhovor) Veronika tancovala s Usherom: Naživo bol trochu arogantný a nezodpovedný. Bol to však najlepšie platený job (Rozhovor) 12. februára 2024, 9:30

Hoci sa jeho vystúpenie nezaobišlo bez technických problémov, miestami slabých tanečných výkonov (a trochu aj falošných tónov), jedno treba uznať. Kráľ R&B odpálil veľkolepú šou, ktorá pripomenula slušnú rekapituláciu jeho 30-ročnej kariéry. Spevák totiž potvrdil, že imidž Ushera netvorí len jedinečná hudba, ale aj skvelý štýl, tanečné pohyby a nezameniteľná aura, ktorá sa tiahne naprieč všetkými jeho umeleckými počinmi.

superbowl, usher
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation

Super Bowl sa prvýkrát v histórii preniesol do Las Vegas na Allegiant Stadium, kde spevák odpálil svoje najväčšie hity ako U Got It Bad, Yeah a Love in this Club a fanúšikov zahrnul poriadnou dávkou nostalgie.

Odporúčané
Rihanna na Super Bowle predviedla slušnú šou, no diváci viac riešili jej tehotenské bruško Rihanna na Super Bowle predviedla slušnú šou, no diváci viac riešili jej tehotenské bruško 13. februára 2023, 8:44

Na rozdiel od Rihanny, ktorá sa zhostila minuloročného polčasu, sa Usherovi podarilo využiť svoj potenciál oveľa lepšie. Kľúčovým rozhodnutím bolo priniesť na scénu hviezdnych hostí, medzi ktorými nechýbali ani speváčky H.E.R. a Alicia Keys či raperi Ludacris, will.i.am. Halftime na Super Bowle však spevák venoval aj rýchlemu striptízu, neskutočným kostýmom a pocte Michaelovi Jacksonovi. Hoci to nebola najlepšia halftime šou histórie, bolo sa na čo pozerať.

Nadupaný playlist, hviezdni hostia a prekvapenie večera

Hudobná legenda sa prvýkrát na stagei Super Bowlu objavila ešte v roku 2011 v rámci vystúpenia Black Eyed Peas. Keď sa v septembri minulého roka pochválil tým, že halftime 58. ročníka bude len jeho, fanúšikovia sa rozdelili na dva tábory. Kým niektorí nešetrili nadšením, na internete sa objavili aj komentáre typu, že Usher na Super Bowl skrátka nemá – a to pre nedostatok „chytľavých“ hitov. Iní zas komentovali, že hype okolo speváka už dávno utíchol.

Prekvapením večera bolo romantické vystúpenie s Aliciou Keys.
Prekvapením večera bolo romantické vystúpenie s Aliciou Keys. Zdroj: Getty Images/Ethan Miller/Getty Images

Osemnásobný víťaz Grammy však včera vo Vegas dokázal pravý opak. Do repertoáru totiž zaradil dobre známy playlist, ktorý sa včera večer osvedčil u tisícok fanúšikov.

Svoju šou otvoril piesňou Caught Up, no nechýbali ani spomínané songy Love in this Club, Superstar, U Got It Bad, Burn, U Don't Have to Call. Highlightom večera, z ktorého nám doteraz naskakuje husia koža, bolo prekvapenie večera menom Alicia Keys.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NFL (@nfl)


Spevácka diva sa na štadióne Allegiant Stadium predstavila v úchvatnej červenej maxi róbe, hrou na klavír a piesňou If Ain’t Got You, ktorú brutálne precítila. S Usherom si potom strihli spoločný hit My Boo, počas ktorého vyzerali podobne idylicky ako v rovnomennom klipe. Verným fanúšikom dvojice muselo doslova plesať srdce (hovoríme aj za seba). Vôbec sa nečudujeme, že moment, keď ju Usher objal, sa stal na internete virálnym.

Medzi hosťami nechýbala ani speváčka H.E.R.
Medzi hosťami nechýbala ani speváčka H.E.R. Zdroj: Getty Images/Ezra Shaw/Getty Images

Ďalším esom, ktoré spevák vytiahol z rukáva, bol aj Lil John s hitom Turn Down for What, speváčka H.E.R. s elektrickou gitarou a jej úvodné akordy k Bad Girl. No a v neposlednom rade je tu hit Yeah, ktorý Usher odpálil s Lil Johnom, Ludacrisom a will.i.am-om z Black Eyed Peas.

Odporúčané
30 Seconds to Mars: Ich odvážny BDSM videoklip zakázali televízie a čelili 30-miliónovej žalobe 30 Seconds to Mars: Ich odvážny BDSM videoklip zakázali televízie a čelili 30-miliónovej žalobe 1. mája 2024, 9:30

Štvorica hudobných legiend priniesla do Vegas neskutočný klubový vibe. Ak by sa mohli teleportovať (a lístky by nestáli majland), okamžite sa pridávame do davu euforických fanúšikov. Zábery z Vegas nás dokonca prinútili zabudnúť na časový posun.

Fanúšikom vraj zlomil srdce

Hoci Usher priniesol na scénu dokopy šesť hudobných hostí, fanúšikom to nestačilo. Internet má vraj zlomené srdce pre neprítomnosť Justina Biebera na stagei. „Biebs“ totiž sedel v publiku so svojou drahou manželkou Hailey a divákov potešili zamilovanými pohľadmi a pusou na kameru.

Minulý týždeň sa však špekulovalo o tom, že Justin vystúpi po boku Ushera. Fanúšikovia sa tešili na ich spoločný hit Somebody to Love. Či sa biznis medzi hviezdami nedotiahol dokonca, alebo išlo len o klebety, však doteraz nie je známe. 

Ako Usher (ne)hviezdil

Prítomnosť hudobných hostí bolo nepochybne skvelým rozhodnutím. Pre samotného kráľa R&B však išlo o dvojsečnú zbraň. Hoci mu to s hviezdami nesmierne klapalo z hudobnej, ale aj z vizuálnej stránky, neraz sa stalo, že sme zabudli na fakt, že ide práve o Usherovu halftime šou, a pôsobilo to trochu chaoticky.

Okrem spomínaných speváckych hviezd zaplnili stage aj desiatky back up tanečníkov s rekvizitami a pútavými kostýmami, ktoré na hlavnú hviezdu vrhali tieň. Avšak, ak sa detailne pozrieš na spevákov hudobný výkon, sem-tam falošné „tóniky“ a pokus o neúspešný pokus o  napodobnenie Jacksona, uvedomíš si, že možno skôr išlo o zámer.

superbowl, usher
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation

Napriek silnému playlistu, nesmiernej charizme speváka a obrovskej produkcii, ktorá sa spája s jeho menom, nejde pravdepodobne o umelca, ktorý by dokázal ukradnúť šou sólovým vystúpením. Pred Super Bowlom však sľuboval veľké veci.

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024, 14:30

„Je to pre mňa obrovská celoživotná pocta, že si môžem vystúpenie na Super Bowle odškrtnúť zo svojho zoznamu. Nemôžem sa dočkať, až svetu prinesiem šou, ktorá sa nepodobá ničomu, čo ste odo mňa doteraz videli,“ vyjadril sa spevák. Svoj zámer naozaj splnil, keďže 13 minút v Las Vegas prekonalo všetky jeho doterajšie koncerty. Na rečnícku otázku, či by to zvládol sám, si vo všetkej úcte radšej neodpovieme (zrejme by to bola slabotka).

Striptíz, korčule a brutálne kostýmy

Odhliadnuc od spomínaných faktov išlo o skvelú šou. K Usherovmu performance, ktoré rozohnilo milióny fanúšičiek, dopomohol aj striptíz a odhalenie jeho brutálnej postavy a 9-karátového náhrdelníka s jeho iniciálami od Jacquie Aiche. K titulu R&B si tak vo veku 45 rokov môže pripísať aj status sexsymbola.

Nesmierne cute boli aj „rošády“ na korčuliach počas vystúpenia s will.i.am-om. Hoci Usher na chvíľu stratil balans, vyzeral ako 20-ročný bad boy, ktorý sa na začiatku milénia snaží uloviť svoje dievča.

 

Ak však na niečo z nedeľného večera nemôžeme zabudnúť, sú to práve kostýmy. O jeho prvý krémový fit, v ktorom sa ukázal počas úvodnej piesne, sa postarala značka Dolce & Gabbana. Outfit pozostával z maxi kabáta (vhodného pre kráľa hudobnej scény), zo skráteného saka s brošňou, pod ktorým sa skrýval prepracovaný vyšívaný top s flitrami.

Počas Super Bowlu ti nemohli ujsť ani jeho rukavice, z ktorých mu neskôr zostala len jedna. Podľa magazínu People dal týmto gestom shout Michaelovi Jacksonovi, ktorý je Usherovým obrovským vzorom.

Ushera obliekali Off-White aj Dolce & Gabbana.
Ushera obliekali Off-White aj Dolce & Gabbana. Zdroj: Ethan Miller/Getty Images, Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation, Getty Images for Roc Nation, Getty Images/Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation

Ďalším zapamätateľným kompletom bol práve dizajn od značky Off-White pozostávajúci z piatich rôznych kúskov. Nechýbala krištáľová motorkárska bunda, pletený rolák, lurexová košeľa, motorkárske nohavice z kože posiatej krištáľmi či rukavice. Raper mal na sebe dokopy 394 000 krištáľov. No a spomínali sme už korčule? Spomínali. Stáli presne 1 450 dolárov. Za nás len jedno obrovské „Yeah“.

Kostýmy boli jedným z najsilnejších elementov šou.
Kostýmy boli jedným z najsilnejších elementov šou. Zdroj: Getty Images/Getty Images for Roc Nation

Kritici aj fanúšikovia majú zmiešané pocity

Usherov halftime plný hviezd a nadupaného playlistu priniesol do Vegas brutálnu energiu a nesmierne detailnú a prepracovanú šou. 

Z dramaturgického hľadiska si dovolíme povedať, že Usher prekonal RiRi. Z hľadiska sólového výkonu však až tak nie. Hoci internet chváli jeho „skating skills“, fantastické kostýmy a hviezdnych kamošov po jeho boku, z hľadiska hudobného výkonu tomu veľa nedal. Rozpačitému speváckemu výkonu už nepomohol ani spomínaný problém so zvukom a najmä s mikrofónom, pre ktorý mu miestami nebolo rozumieť. 

Odporúčané
Thia Vittek: So známym menom to nie je ľahké, zažila som šikanu. No učili ma, že to, čo nejde ľahko, si viac vážime (Rozhovor) Thia Vittek: So známym menom to nie je ľahké, zažila som šikanu. No učili ma, že to, čo nejde ľahko, si viac vážime (Rozhovor) 28. apríla 2024, 12:30

Veľa NFL fanúšikov ho tak zasypalo kritikou a jeho šou označuje za odpad. Dokonca tvrdia, že jeho úroveň je neporovnateľná s predchádzajúcimi šou od Rihanny, Bruna Marsa či The Weekenda, a my to preto necháme na teba a tvoj osobný vkus a vlastné posúdenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia