Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2024, 10:04
Čas čítania 1:11
Karolína Uličná

Lístky na tohtoročný Super Bowl sú najdrahšie v histórii. Cena sa vyšplhala až na 144 000 eur

Lístky na tohtoročný Super Bowl sú najdrahšie v histórii. Cena sa vyšplhala až na 144 000 eur
Zdroj: TASR/AP, Stubhub
ŠPORT AMERICKÝ FUTBAL SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ SUPER BOWL USHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rast ceny lístka ovplyvnilo nielen miesto konania (Las Vegas), ale aj futbalové tímy, ktoré si po 4 rokoch zahrajú vo finále odvetu.

Druhá nedeľa vo februári patrí každoročne americkej Národnej futbalovej lige (NFL). Super Bowl LVIII je posledným zápasom sezóny NFL a tento rok ide už o 58. ročník najväčšej a najsledovanejšej športovej udalosti v USA. Už 11. februára sa vo veľkom finálovom zápase proti sebe postavia kluby San Francisco 49ers a obhajca titulu Kansas City Chiefs.

Tohtoročná sezóna však priniesla aj nečakané ceny lístkov, sú totižto najdrahšie v histórii Super Bowlu. Doterajšie maximum bolo 6 502 € (7 046 dolárov) za štandardný lístok. The Athletic však píše až o 35 % navýšení, čo predstavuje cenu vyše 9 000 €.

Najdrahší lístok na tohtoročný Super Bowl.
Najdrahší lístok na tohtoročný Super Bowl. Zdroj: Stubhub

Ceny však závisia od zvoleného sedenia. Podľa spoločnosti StubHub je aktuálne najdrahší lístok v sektore C112 hneď vedľa štadióna zo strany, odkiaľ vychádzajú hráči San Francisca. Stojí takmer 145-tisíc eur, zahŕňa VIP preukaz a prémiové sedadlo v zónovom klube. Fanúšikovia môžu získať aj rohové sedadlá na hornej palube za 5 788 €, čo je zas suma za najlacnejší lístok.

Odporúčané
Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk 17. februára 2024, 9:30

Rast ceny lístka ovplyvnilo nielen miesto konania Las Vegas, ale aj futbalové tímy. Hra bude odvetou Super Bowlu 54 z roku 2020. Chiefs v tomto zápase porazili 49ers a od tejto dvojice diváci očakávajú vzrušujúci súboj.

Super Bowl Las Vegas americky futbal
Zdroj: Flickr

„Je to prvý Super Bowl v meste, ktoré sa vďaka F1 a tímom sťahujúcim sa do Las Vegas stáva hlavným mestom športu. A Las Vegas je napokon pomerne atraktívnou destináciou pre akékoľvek veľké podujatie. Keď hovoríme o Super Bowle, je to jedno z najväčších podujatí,“ povedal viceprezident pre rast spoločnosti TickPick Ferrel.

Headlinerom legendárnej polčasovej šou Apple Music Super Bowl bude tento rok Usher, osemnásobný držiteľ ceny Grammy. Vystúpi na pódium po dvoch štvrtinách futbalového zápasu na štadióne Allegiant, informuje CBS.

Domov
Zdieľať
Diskusia