Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. februára 2024, 12:12
Čas čítania 0:46
Karolína Uličná

Umelá inteligencia od Googlu už vie komunikovať v slovenčine. Po novom vie aj overiť zdroje či odporučiť ti dobrý film

TECH GOOGLE UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Bard má novú, vylepšenú verziu Gemini Pro, ktorá je navyše bezplatná.

Google Bard sprístupňuje vylepšenú verziu svojho chatbota aj používateľom na Slovensku. Chatbot je k dispozícii s najnovšou verziou programu Gemini Pro. Bol vycvičený na veľkom množstve údajov, aby čo najlepšie spĺňal všetky požiadavky. Nová verzia vie aj overiť zdroje či odporučiť ti dobrý film. Jeho odpovede si navyše môžeš aj vypočuť.

Po vstupe do umelej inteligencie mu môžeš položiť otázku, na ktorú ti následne odpovie. Na začiatok môžeš Barda otestovať pomocou súboru vopred pripravených otázok týkajúcich sa napríklad K-popu, odporúčania dobrej knihy, alebo si otestovať svoje vedomosti pomocou ním vytvoreného kvízu.

Google Bard AI umelá inteligencia
Zdroj: Unsplash/@Mojahid Mottakin

Spolu so spustením aplikácie Bard v slovenčine spoločnosť Google zaviedla aj možnosť kontroly odpovedí. Pri zadávaní otázky môžeš kliknúť na ikonu „G“ v spodnej časti. Bard potom vyhodnotí, či existuje zdroj, ktorý potvrdzuje odpoveď na otázku.

Chatovací nástroj s umelou inteligenciou bol vyvinutý v spolupráci s odborníkmi, so zákonodarcami aj s regulačnými orgánmi, aby sa zabezpečila ochrana vašich osobných údajov.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Bard je vlastne chatbot, vyvinutý spoločnosťou Google. Vznikol ako reakcia na konkurenciu ChatGPT od OpenAI a konverzačného vyhľadávania Bing Chat od Microsoftu, informuje Denník N. Celkovo prišiel na trh v marci minulého roka. Príčinou neskoršieho príchodu na európsky trh boli obavy z ochrany osobných údajov.

Domov
Zdieľať
Diskusia