Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. januára 2024, 12:06
Čas čítania 0:59
Samuel Barienčík

Šimkovičová vytiahla Pamelu Anderson ako dôkaz, že petícia je sfalšovaná. Iniciátori sa bránia, že takýchto podpisov je minimum

ZAUJÍMAVOSTI PAMELA ANDERSON PETÍCIA POLITICI POLITIKA
Uložiť Uložené

Iniciátori majú skutočné mená a chystajú sa ich odovzdať po tom, čo zoznam prečistia od falošných typu Pamela Anderson. Súčasne pripravia list so žiadosťou o odvolanie ministerky.

Šimkovičová na Facebooku píše, že aj bývalá hviezda Pobrežnej hliadky Pamela Anderson podpísala otvorenú výzvu na jej odstúpenie. Podľa ministerky je to dôkaz toho, že petícia, ktorá ašpiruje na 200-tisíc podpisov, nie je pravá. 

Umelkyňa Németh, ktorá stojí na jej čele, v podcaste DOSLOVA pre Hospodárske Noviny povedala: 

Pamela Anderson nebude reálny podpis. Skutočné mená máme a odovzdáme ich.

Ako ďalej píše Denník N, organizátori informovali, že „tomu, že sa v otvorenej výzve nachádzajú očividne falošné a recesistické podpisy typu Pamela Anderson, nie je možné počas samotného priebehu podpisovej akcie nijako zabrániť. Takéto podpisy však tvoria úplne nepatrný zlomok z celkového množstva podpisov“. 

Na Šimkovičovej príspevok s Pamelou reagovali aj niektorí umelci na sociálnej sieti X:

Iniciátori výzvy hovoria, že ministerstvo nemá ako zistiť ID podpisujúcich ani identifikovať duplicity. To znamená, že tvrdenie o tisícoch falošných podpisov nemá podľa nich žiadne opodstatnenie.

Po uzatvorení výzvy chcú zoznam prečistiť a odovzdať Šimkovičovej spolu s listom na jej odvolanie, píše Denník N

Podanie trestného oznámenia vnímajú aj ako ďalší pokus o zastrašovanie. „Práve takýto prístup ministerky a ministerstva, ktorý považujeme za nezlučiteľný s demokratickou spoločnosťou a právnym štátom, je hlavnou hybnou silou masívnej reakcie verejnosti na otvorenú výzvu, ktorú sa ministerstvo kultúry pod vedením ministerky Šimkovičovej snaží spochybniť,“ uzatvárajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia