Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. januára 2024, 18:30
Čas čítania 0:56
Radka Klučárová

Rytmus ako mafiánsky bos: Vojna policajtov vykresľuje divoké 90. roky na Slovensku

FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY RAP RAPOVÁ SCÉNA RYTMUS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Film Vojna policajtov bude mať slávnostnú premiéru 27. januára. Do kín príde začiatkom februára.

Slovenský akčný triler Vojna policajtov mieri do kinosál. Okrem známych mien divákov možno poteší aj herecký výkon rapera Rytmusa. Ten sa tiež postaral o titulnú skladbu k filmu.

„Bol som pri tom, keď padla opona a nastal chaos, prvé drogy, Rusi, Albánci, mafia a žiadna znalosť, korupcia na dennej báze, do karát len hralo, únosy a vraždenie, nikto nechápal, čo sa tu stalo,” spomína Rytmus na porevolučné roky na Slovensku v skladbe s názvom Berci. „Stratení chlapci mali v tej dobe len jeden cieľ – ako sa dostať do mafie a splniť si sen,“ dodáva.

Rytmus si zahral mafiánskeho bosa

Predlohou pre Vojnu policajtov sa stala kniha Hnev od Arpáda Soltésza, autorom filmovej adaptácie je režisér Rudolf Biermann. Rytmus si zahral mafiánskeho bosa, ktorý sa na východné Slovensko presťahoval z Bratislavy, a to s jediným cieľom – podmaniť si ho. 

Film zobrazuje príbeh mafiánskych 90. rokov na východe Slovenska. „Mrazí ma predstava, že Vojna policajtov bola nakrútená podľa skutočných udalostí. Ale myslím si, že život v 90. rokoch taký bol. Najhoršie na tom však je, ako je to dnes, pretože si myslím, že veľký rozdiel nie je,“ povedal Rytmus.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta 26. apríla 2024, 11:00

Hlavnú postavu stvárnil herec Alexander Bárta. Diváci sa v novinke môžu tešiť aj na Juraja Loja, Anežku Petrovú, Roba Jakaba, Mariána Mitaša, Broňu Kováčikovú, Petru Dubayovú, Jakuba Štáfeka, Jakuba Rybárika, Barboru Švidraňovú, Annamáriu Janekovú, Dušana Cinkotu a ďalších. 

Slávnostná premiéra sa uskutoční 27. januára a do kín príde začiatkom februára.

Domov
Zdieľať
Diskusia