Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2024, 16:39
Čas čítania 0:52
Barbora Adamkovičová

Niektorým domácnostiam definitívne prestane fungovať Netflix. Na týchto televízoroch ho už čoskoro nespustíš

TECH NETFLIX SAMSUNG SONY
Uložiť Uložené

Zmena bude platná koncom februára a týkať sa bude modelov Sony vyrobených v rokoch 2011 až 2013.

Majitelia starších televízorov Sony čoskoro prídu o prístup k streamovacej službe Netflix, informuje portál Živé.sk. Streamovací gigant síce správu ešte oficiálne neoznámil, no svetoznámy výrobca elektroniky tak urobil začiatkom tohto roka.

Potvrdil tým tak dohady z minulosti, keď sa uvažovalo o tom, či budú televízory z rokov 2011 až 2013 schopné podporovať služby Netflixu. Nebolo by to prvýkrát, čo bol prístup k limitovaným filmom a seriálom znemožnený pre určité modely starších televízorov. Streamovacia spoločnosť už v minulosti prestala fungovať na niektorých starších televízoroch od Samsungu a LG. 

Kedy môžeme zmenu očakávať a akých modelov sa týka?

Zmeny by sa mali uskutočniť koncom februára 2024. Oficiálny zoznam zverejnený Sony uvádza konkrétne zariadenia, ktoré službu už nebudú poskytovať. Ide o televízory typov HX Series, EX Series, W Series, KD-84X9005 alebo KDL-65S995A. Problém sa nebude týkať len prijímačov, zasiahnuté budú aj Blu-ray prehrávače.

Netflix svoje rozhodnutie odôvodňuje technológiou v starších modeloch – nové verzie aplikácií totiž nemusia správne fungovať na zariadeniach starších ako desať rokov.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Ak si aj ty jeden z tých, ktorých sa zmena týka, no v blízkej budúcnosti si neplánuješ kúpiť nový televízor, budeš musieť urobiť toto. Sony odporúča zakúpiť si set-top box Smart TV, ktorý bude vedieť podporovať tvoju obľúbenú streamovaciu službu aj na starších televízoroch. Dokonca to je aj finančne prístupné riešenie – jeden model stojí v priemere niekoľko desiatok eur.

Netflix
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia