Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2024, 13:56
Čas čítania 1:26
Barbora Adamkovičová

Slovensko chce hrať s Ruskom, čakajú len na súhlas Čaputovej, píšu tamojšie médiá. Náš zväz to však popiera

ŠPORT HOKEJ MS V HOKEJI 2024 VOJNA NA UKRAJINE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Radi si zahráme zápasy s ktorýmkoľvek tímom na vysokej úrovni,“ reagovali Rusi. Slováci sa však na ľade s nimi nestretnú.

Podľa ruských médií chcú slovenskí hokejisti odohrať zápas s tamojšou reprezentáciou ako prípravu na májové majstrovstvá sveta v hokeji. Uviedli tak portál sports.ru a televízia Match TV. Slovenský zväz ľadového hokeja toto tvrdenie však rázne odmieta, informuje ta3.com.

Rusi podľa tamojších médií čakajú na povolenie od slovenskej prezidentky. „Slováci plánujú uskutočniť jeden alebo viac priateľských zápasov s Ruskom pred májovými MS 2024, čakajú však na schválenie tejto iniciatívy prezidentkou Zuzanou Čaputovou,“ tvrdí portál sports.ru na sociálnej sieti. 

Od začiatku agresie na Ukrajine má ruská hokejová reprezentácia zákaz zúčastniť sa na akomkoľvek podujatí v rámci IIHF. Práve preto môžu hrať zápasy len proti vlastným mládežníckym tímom, Bielorusku a Kazachstanu.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Práve pre vojenský konflikt nepovolil Slovenský hokejový zväz, aby naši hráči, ktorí hrajú za ruské kluby v KHL, nastúpili pod našou vlajkou na svetovom šampionáte v Česku. Rovnako učinili aj ostatné európske krajiny. 

Slovensko proti Rusku neplánuje odohrať ani len prípravné zápasy pred MS v Česku, no ruský špecializovaný portál allhockey.ru tvrdí presný opak, a to, že naši hokejisti chcú takýto duel.

„Radi pohostíme ktorúkoľvek federáciu, ktorá bude chcieť hrať s ruským tímom. O Slovákoch zatiaľ nemám žiadne konkrétne informácie. Ale radi si zahráme zápasy s ktorýmkoľvek tímom na vysokej úrovni,“ uviedol na margo šíriacich sa správ o údajnom zápase prezident ruskej hokejovej federácie Vladislav Tretiak.

Slováci tento zápas neodohrajú

Slovenský zväz ľadového hokeja tieto tvrdenia poprel. „S Ruskou hokejovou federáciou sme neviedli žiadne rozhovory ani nemáme v pláne hrať prípravné zápasy s ruskou hokejovou reprezentáciou. Ide o vymyslenú informáciu, ktorej pôvod nepoznáme a ktorá nás šokovala. Podobné špekulácie, ktoré zbytočne ešte viac rozdeľujú polarizovanú spoločnosť, dôrazne odmietame,“ oznámil zväz v stanovisku

„Harmonogram prípravy pred majstrovstvami sveta spolu s menoslovom súperov máme pripravený a dohodnutý už od septembra 2023. Čaká nás osem prípravných zápasov s atraktívnymi protivníkmi. O mieste a čase jednotlivých zápasov budeme fanúšikov informovať v blízkej dobe,“ doplnil na záver. Je preto veľmi nepravdepodobné, že v rámci nadchádzajúcich majstrovstiev odohráme prípravný alebo akýkoľvek zápas s tímom Ruskej federácie. 

MS 2022 v hokeji, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia