Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
19. januára 2024, 8:30
Čas čítania 1:12
Sponzorovaný obsah

Budget-friendly vegánsky recept plný vitamínov. Sprav si krémovú polievku podľa foodblogerky Ivy Kocovej

Budget-friendly vegánsky recept plný vitamínov. Sprav si krémovú polievku podľa foodblogerky Ivy Kocovej
Zdroj: Unsplash/Chantal Garnier
GASTRO KAUFLAND VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Osláv Veganuary polievkou, ktorá ťa zahreje v tomto chladnom počasí.

Varenie bez mäsa, mlieka či vajec vôbec nemusí byť zložité. Ak si chceš skúsiť vegánstvo aspoň na chvíľu, počas veganuára máš na to ideálnu príležitosť.

Vieš o tom, že spojenie slov vegan a január sa na označenie rastlinného mesiaca používa už desať rokov? Pôvodne išlo o projekt britskej neziskovej organizácie, ktorý mal za cieľ odľahčiť nielen trávenie, ale aj našu planétu. Dnes sa mesiaca bez mäsa a živočíšnych výrobkov zúčastňuje stále viac ľudí po celom svete vrátane Slovákov.

Uži si veganuár naplno

Po tradičných sviatočných jedlách možno oceníš jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudeš, aj keď s rastlinnou stravou iba začínaš.

Vyskúšaj napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a osláv vegánsky január spolu s chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženieš pod jednou strechou v Kauflande.

KAUFLAND
Zdroj: KAUFLAND

Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes

Ingrediencie:

  • cibuľa
  • 1 malá hokaido tekvica
  • 600 g mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška
  • soľ a čierne korenie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 150 ml sójovej smotany K-take it veggie
  • 2 PL tekvicového oleja
KAUFLAND
Zdroj: KAUFLAND

Postup:

Na olivovom oleji orestuj nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridaj pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor. Pridaj tekvicu a mrkvu, krátko var. Potom k zmesi prihoď všetky koreniny a bylinky, zalej zeleninovým vývarom, osoľ a okoreň. Var 30 minút.

Keď je zelenina hotová, polievku rozmixuj dohladka. Nakoniec pridaj sójovú smotanu a nechaj prevrieť. Dochuť podľa potreby, podávaj s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

Všetky ingrediencie na ochutnávku Veganuára vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie nájdeš v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na teba čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.

Domov
Zdieľať
Diskusia