Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:30
Dominik Vetrák

RECENZIA: 7. séria Ricka a Mortyho vrátila seriál na vrchol. Je v nej však aj najhoršia epizóda celého seriálu

RECENZIA: 7. séria Ricka a Mortyho vrátila seriál na vrchol. Je v nej však aj najhoršia epizóda celého seriálu
Zdroj: Adult Swim/HBO
FILMY A SERIÁLY RICK AND MORTY
Uložiť Uložené

Zmenilo sa niečo na seriáli Rick a Morty po tom, čo ho opustil jeden z tvorcov a hlavný herec?

Nič katastrofálne sa nekoná. Diváci sa toho obávali, ale siedma séria skvelého sci-fi seriálu Rick a Morty je aj naďalej veľmi kvalitná. Nezmenilo sa to ani po odchode jedného z tvorcov Justina Roilanda, ktorého vyhodili po problémoch so zákonom. Roiland už údajne na príbehu veľmi nepracoval, no daboval viacero postáv vrátane Ricka a Mortyho.

Odporúčané
Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 19. decembra 2023, 16:30

Tvorcovia jeho hlas nepreobsadili niekým novým. Namiesto toho najali imitátorov, ktorí ho úžasne napodobnili. Po niekoľkých epizódach sa už nedá rozoznať, ktorý je ktorý, takže nové hlasy vôbec neprekážajú.

Problematická je však prvá epizóda, ktorá sa zamerala na osud postavy Mr. Poopy Butt-hole. Ide o obľúbenú postavu fanúšikov, no tvorcovia okolo nej vyskladali nezaujímavú a nevtipnú epizódu. Obavy zo zlého začiatku našťastie vystriedalo nadšenie po tej druhej. Tretia časť bola v rámci kvality seriálu priemerná, no štvrtá a piata ukázali, že tvorcovia stále oplývajú genialitou a skvelými originálnymi nápadmi.

rick and morty
Zdroj: Adult Swim/HBO

Vo štvrtej sa Rick a Morty dostali na planétu, v ktorej sa vnútornosti ľudí zmenia na dokonalé špagety po tom, čo spáchajú samovraždu. V piatej sa nečakane objavil Prime Rick, hlavný záporák celého seriálu. Udalosti tejto epizódy prekvapili všetkých fanúšikov, keďže došlo k očakávanému rozuzleniu. To však naštartovalo ďalšiu príbehovú líniu – ďalší psychický prerod Ricka.

V posledných epizódach došlo k charakterovému rastu aj v prípade Mortyho. Ten v ostatnej epizóde čelí svojim démonom a zisťuje, čoho sa vlastne najviac bojí a ako ho to obmedzuje ako človeka.

Odporúčané
Rick a Morty sú späť v šiestej sérii. Oplatí sa ešte seriál pozerať? Rick a Morty sú späť v šiestej sérii. Oplatí sa ešte seriál pozerať? 6. septembra 2022, 10:30

Skvelá bola aj šiesta či deviata epizóda, no siedma za veľa nestála a ôsma bola zrejme v top 3 najhorších epizód celého seriálu. Kolísanie kvality je teda veľkým problémom inak skvelej série, v ktorej tvorcovia poriadne pohli s príbehom, niekoľkokrát nás nahlas rozosmiali (vtip s Jeffreym Dahmerom je absolútne brilantný a nezabudnuteľný) a vymysleli aj originálne sci-fi nápady. 

rick and morty
Zdroj: Adult Swim/HBO

Tvorcovia v tejto sérii odignorovali všetky ostatné postavy. Dialógy Beth, Jerryho a Summer by sa dali spočítať na prstoch oboch rúk. Obzvlášť v prípade Jerryho je to škoda, keďže jeho epizódy a nepremyslené činy sú vždy zdrojom veľkej zábavy. 

Úroveň animácie je už tradične na veľmi vysokej úrovni. Seriál si z technického hľadiska udržiava konzistentnú vysokú kvalitu naprieč všetkými sériami. Po zhodnotení všetkých hlavných plusov a mínusov udeľujeme siedmej sérii sedem a pol bodu z desiatich. Nebyť „katastrofálnych“ dvoch epizód (prvá a ôsma), bolo by to o bod viac. 

rick and morty
Zdroj: Adult Swim/HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia