Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. decembra 2023, 13:28
Čas čítania 1:04
Karolína Uličná

Talianska polícia má nové autá od Lamborghini. Muži zákona budú jazdiť na Uruse za vyše 200 000 eur

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Luxusné auto bude využívať diaľničná polícia od budúceho roka.

Úspešná dvadsaťročná spolupráca medzi Lamborghini a talianskou políciou pokračuje. Tentokrát dodali talianskym štátnym zložkám Lamborgini Urus Performante, uviedla automobilka na oficiálnej stránke. 

Urus Performante je tak v poradí šiestym modelom, ktorý vstúpil do flotily diaľničnej polície. SUV sa pripája k modelu Huracán LP610-4 a bude sa používať na špeciálne služby vrátane urgentnej lekárskej prepravy orgánov a plazmy. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h má toto auto za 3,3 sekundy a maximálna rýchlosť je 306 km/h, takže potrebná pomoc sa vďaka tomuto autu dostaví včas.

„S veľkým potešením pokračujeme v našej dvadsaťročnej spolupráci s talianskou štátnou políciou. Vedomosť, že naše autá slúžia verejnosti a predovšetkým pri rozhodujúcich operáciách pri záchrane ľudských životov, robí mňa a celú spoločnosť hrdým,“ komentoval Stephan Winkelmann, generálny riaditeľ automobilky Lamborghini.

Urus Performante vybavili technici v Sant’Agata Bolognese podľa policajných špecifikácií. Exteriér auta kombinuje klasickú modrú a bielu farbu štátnej polície s trikolórovými pásmi. Policajné logá sú na dverách aplikované v reflexnej fólii a na streche je inštalovaná svetelná lišta s 360° modrými LED svetlami spolu s dvojtónovou elektrickou sirénou.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Kokpit bol prispôsobený prvkom, ktoré sú pre verejnú bezpečnostnú službu nevyhnutné, ako je napríklad pancierová schránka na zbrane. Najdôležitejšie je však to, že auto je vybavené prenosnou chladničkou na prepravu orgánov vrátane displeja a záznamníka údajov na nepretržité sledovanie vnútornej teploty či špeciálnou priehradkou v kufri na uloženie defibrilátora na prvú pomoc.

Model Urus Performante od luxusnej talianskej automobilky je najrýchlejším SUV-čkom od Lamborghini a podľa Forbesu začína na cenovke 260-tisíc amerických dolárov (čo je v prepočte takmer 240 000 eur). Keďže modely pre taliansku políciu boli ešte špeciálne upravované, ich cena je pravdepodobne omnoho vyššia.

rychle auta stastna policia Lamborghini Uras performance prva pomoc nove auto
Zdroj: Youtube/@Lamborghini
Domov
Zdieľať
Diskusia