Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2023, 13:38
Čas čítania 1:23
Radka Klučárová

Ryanair rozhneval cestujúcich. Zavádza ďalší poplatok, ktorému sa len tak ľahko nevyhneš

NEWS CESTOVANIE LIETADLO RYANAIR SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Rozhnevaní cestujúci tvrdia, že im Ryanair naúčtoval až 21 libier (približne 24,5 eura) za stiahnutie letenky online.

Letecká spoločnosť Ryanair rozhnevala verejnosť. Zavádza totiž ďalší poplatok, píše BBC. Podľa tvrdení zákazníkov si po novom pýta peniaze aj za stiahnutie online letenky.

Stratégia spoplatnených služieb leteckej spoločnosti má, zdá sa, pokračovanie. V prípade, že chce cestujúci lístok získať online, musí si najprv zakúpiť miesto na sedenie. Viacerými príplatkami za batožinu, výberom sedadla pri okne či miesta s väčším priestorom sa cena letenky môže vyšplhať aj na niekoľkonásobok pôvodnej sumy. 

Rozhnevaní cestujúci sa na internete podelili o svoje skúseností. Tvrdia, že im spoločnosť za túto službu naúčtovala až 21 libier (približne 24,5 eura). V opačnom prípade by si museli vystáť rad na letisku, píše sa v upozornení v aplikácii Ryanair, ktorú na sociálnej sieti X (Twitteri) zverejnila nahnevaná cestujúca. 

„Kedy a prečo ste s tým začali? Musím sa teraz postaviť do radu a palubnú vstupenku si vyzdvihnúť na letisku?“ pýta sa jeden z cestujúcich. 

„Všetci cestujúci Ryanairu môžu zaplatiť za rezervované miesto, ak si to želajú, alebo ak sa cestujúci chcú vyhnúť poplatku za miesto, môžu si vybrať náhodne pridelené miesto úplne zadarmo,“ uviedol hovorca írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Táto možnosť fungovala aj doposiaľ, zároveň však bolo možné vyhnúť sa poplatku a zvoliť si náhodný výber bezplatného sedadla. Cestujúci však tvrdenia spoločnosti popierajú. Viacerí z nich sa na sociálnych sieťach sťažovali, že ak si vybrali možnosť náhodne prideleného sedadla, dostali informáciu, že si budú musieť vyzdvihnúť papierový palubný lístok na letisku.

Poplatok pre posledných 20 cestujúcich

Podľa slov jedného zo zákazníkov sa má tento poplatok týkať iba posledných 20 cestujúcich. Túto informáciu mu údajne poskytli zamestnanci za priehradkou na letisku a podelili sa aj s tým, že ide o novinku, ktorá je v platnosti iba niekoľko dní. 

Môžeme predpokladať, že ide o spôsob, ako zvýšiť tržby a zároveň si stále zachovať atraktívne nízku cenu pre cestujúcich, ktorí cestujú low-cost. 

Ryanair
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia