Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Alto Real Estate
3. decembra 2023, 13:00
Čas čítania 1:27
Richard Balog

Toto sú nové byty, ktoré vyrastú vedľa NBS v Bratislave. Do dlho zanedbávaných priestorov pribudne moderný dizajn

Toto sú nové byty, ktoré vyrastú vedľa NBS v Bratislave. Do dlho zanedbávaných priestorov pribudne moderný dizajn
Zdroj: Alto Real Estate
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na koncepte projektu Florian Residence spolupracovali poprední slovenskí architekti aj renomovaný holandský ateliér.

Spoločnosť Alto Real Estate poodhalila podobu projektu Florian Residence v blízkosti Národnej banky Slovenska v Bratislave. Jeho podoba si získala našu priazeň a tešíme sa na finálny výsledok, ktorý by sme mali vidieť v druhom štvrťroku 2025.

Novinka na realitnej mape vzniká na nároží bulváru Imricha Karvaša a pokojných staromestských ulíc Školská a Slovanská, pričom v prvej fáze poskytne 73 bytov s rôznymi úžitkovými plochami a dispozíciami. Pôvodná zástavba na tomto nevyužívanom pozemku zanikla pred desaťročiami a odvtedy bol priestor zanedbávaný.

Zámerom investora bolo pripraviť projekt tak, aby sa brownfield (nevyužívaný priestor) stal prirodzenou súčasťou širšieho centra Bratislavy a zároveň priniesol architektonickú kvalitu v súlade so súčasnými urbanistickými princípmi.

Cieľ splnili vďaka spolupráci s poprednými slovenskými architektmi (GutGut a JRKVC) aj renomovaným holandským ateliérom Benthem Crouwel Architects, ktorého úlohou bolo projekt rozvíjať najmä z pohľadu architektúry a verejných priestorov.

Odporúčané
FOTO: Dom s mostíkom, ktorý spája dve časti stavby s odlišným charakterom. Realizácia neďaleko Prahy stála viac ako 500-tisíc eur FOTO: Dom s mostíkom, ktorý spája dve časti stavby s odlišným charakterom. Realizácia neďaleko Prahy stála viac ako 500-tisíc eur 28. novembra 2023, 12:00
Bratislava, Florian Residence
Zdroj: Alto Real Estate

Moderné bývanie s progresívnym dizajnom 

„Na základe dôkladného poznania celej zóny vhodne vsadili celý projekt do lokality, definovali jeho rozsah a pozíciu voči okolitej zástavbe a nastavili jeho celkový charakter a architektonickú kvalitu,“ povedal CEO spoločnosti Alto Real Estate Rastislav Valovič na margo urbanisticko-architektonického koncept projektu z dielní slovenských ateliérov.

Florian Residence je bývanie na celý život. Nadväzuje na históriu blumentálskeho susedstva, do ktorého prináša pokojnú rodinnú atmosféru a pocit staromestského bývania s moderným charakterom.

Prvá fáza projektu poskytuje veľkorysé riešenie verejných priestorov prístupných verejnosti, susedom aj obyvateľom. Celý blok vo svojom vnútri vytvára záhradnú zónu s mestským charakterom a dôrazom na atraktivitu všetkých priestorov. Projekt kombinuje vysokú flexibilitu dispozícií bytových jednotiek, centrálnu lokalitu a progresívnu holandskú architektúru s vysokým materiálovým a technickým štandardom. Výsledkom je moderné bývanie v širšom centre Bratislavy.

Bratislava, Florian Residence
Zdroj: Alto Real Estate

Investor myslí aj na ekológiu

Developer myslel pri tvorbe projektu aj na prevádzkovo efektívne a ekologické technológie, ktorých prítomnosť bude aj v budúcnosti zohrávať čoraz významnejšiu úlohu. Možno najlepším príkladom je navrhované využitie technológie zásobovania energie. Spolu s aktívnym jadrom na účely chladenia dokáže takéto riešenie výrazne znížiť prevádzkové náklady na chladenie, ako aj kúrenie, pričom takýto zdroj neprodukuje žiadnu uhlíkovú stopu.

Spoločnosť plánuje spustiť predaj začiatkom budúceho roka, pričom výstavba sa už začala. Viac informácií nájdeš na webe. Pozri si vizualizácie projektu Florian Residence, ktorý vyplní nevyužívaný priestor na hranici Starého Mesta.

Bratislava, Florian ResidenceBratislava, Florian ResidenceBratislava, Florian ResidenceBratislava, Florian Residence
Zobraziť galériu
(5)
Odporúčané
FOTO: Dom nad Dúbravkou, ktorý ťa osloví čistým dizajnom s množstvom dreva a polohou na hranici lesa FOTO: Dom nad Dúbravkou, ktorý ťa osloví čistým dizajnom s množstvom dreva a polohou na hranici lesa 14. novembra 2023, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia