Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Immocap.
11. novembra 2023, 9:00
Čas čítania 2:19
Sponzorovaný obsah

Tento developer postaví v Bratislave až 1 500 energeticky úsporných bytov do 10 rokov. Predstavil dokopy šesť projektov

Tento developer postaví v Bratislave až 1 500 energeticky úsporných bytov do 10 rokov. Predstavil dokopy šesť projektov
Zdroj: Immocap
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA DEVELOPMENT
Uložiť Uložené

Developer Immocap plánuje v nasledujúcej dekáde priniesť šesť rezidenčných projektov v najlukratívnejších mestských častiach Bratislavy – Staré Mesto, Nové Mesto a Ružinov. Celkovo pôjde o 1 500 bytov.

Spoločnosť Immocap prichádza s novým konceptom bývania, do ktorého chce pretaviť svoj prístup a dlhoročnú expertízu na energeticky efektívny development. V pláne má postaviť šesť nových projektov v troch mestských častiach Bratislavy. 

„Vnímame vývoj na rezidenčnom trhu a vidíme dopyt po kvalitných, energeticky efektívnych priestoroch na bývanie. So skúsenosťami z kancelárskeho segmentu si prinášame odvahu a najmä expertízu, ktorú vieme priniesť aj do oblasti bývania,“ približuje ideu za vstupom Immocapu na rezidenčný trh Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap. 

Martin Šramko tvrdí, že Bratislava potrebuje viac špičkových projektov aj v rezidenčnom segmente – bývanie pre ľudí musí byť kvalitné, energeticky efektívne a dostupné čo najskôr. Podľa CEO spoločnosti Immocap projekt môže uspieť aj napriek nepriaznivej ekonomickej situácii. 

Dobre nastavený projekt v správnej lokalite a s pridanou hodnotou pre klienta uspeje v akejkoľvek situácii na trhu.

Za svoju silnú stránku považuje energetickú efektívnosť 

Immocap pôsobí na slovenskom developerskom trhu 27 rokov, pričom sa sústredí najmä na Bratislavu a okolie, kde vidí najväčší potenciál v pretváraní mesta a jeho lokalít.

Plánované projekty
• Kvarter na Jégého ulici
• Millhaus na Mlynských nivách 
• Rezidencia na Bottovej a centrála ZSE 
• The Mill II na Plynárenskej 
• Rezidencia Záhradnícka 
• Istropolis na Trnavskom mýte

Podľa developera dnešné rezidenčné projekty nemôžu byť monofunkčné – aby priniesli obyvateľom požadovaný komfort bývania, musia kombinovať viaceré funkcie, ako je priestor na prácu, kultúra, služby či kvalitné verejné priestory.

Projekt Kvarter.
Projekt Kvarter. Zdroj: Immocap

„Úspech, ktorý sme dosiahli na trhu s komerčnými nehnuteľnosťami, chceme teraz preniesť aj do oblasti bývania. Živé miesta sa musia skladať z viacerých, navzájom sa dopĺňajúcich funkcií. Predstavme si miesta, kde sa v správnom pomere stretáva bývanie, voľný čas, práca, kultúra. To všetko v rámci moderného verejného priestoru, navyše v inovatívnom, energeticky efektívnom vyhotovení, ktoré ľuďom šetrí peniaze,“ vysvetľuje Martin Šramko.

Oblasť energetickej efektívnosti považuje Immocap za svoju konkurenčnú výhodu a silnú stránku. Na zníženie energetickej náročnosti bytových domov developer využíva technológie stropného nízkoteplotného vykurovania a vysokoteplotného chladenia, akumulačnej schopnosti budovy, premyslený systém vonkajšieho tienenia fasády a kombináciu tepelných čerpadiel s obnoviteľným zdrojom (fotovoltické systémy).

Príprave projektov predchádza dôkladná analytická práca stavebných fyzikov. Výsledkom je napokon energetický koncept, ktorý je trvalo udržateľný nielen z pohľadu nízkej spotreby energie, ale aj z pohľadu prevádzky danej technológie (oprava, údržba, obsluha).

Zároveň developer kladie dôraz na tepelnú pohodu a kvalitu vnútorného prostredia počas celého roka.

V dvoch projektoch si už môžeš kúpiť byt

Kvarter na Jégého ulici má do mesta priniesť dizajnové bývanie vo vysokom štandarde. Samozrejmosťou je jeho energetická efektívnosť, ktorú dosiahne vďaka tepelným čerpadlám, stropnému vykurovaniu, chladeniu a externému tieneniu. Polyfunkčný objekt Kvarter prinesie na 6 podlažiach priestor na bývanie, prácu, služby, ale aj parkovanie.

Projekt Kvarter.
Projekt Kvarter. Zdroj: Immocap

Minimalistický vizuál v severskom štýle navrhli Čechvala Architects. Kvarter už je v prvej fáze realizácie a zároveň aj prvej fáze predaja. 

viac informácií o projekte Kvarter
Kvarter na Jégého ulici.
Kvarter na Jégého ulici. Zdroj: IMMOCAP

Rezidenčný projekt Millhaus chce zmeniť vnímanie Mlynských nív, ktoré dlhodobo fungujú ako biznisové centrum Bratislavy. Millhaus túto lokalitu obohatí o kvalitné a dostupné bývanie a plánuje lokalitu premeniť na pestrú štvrť, v ktorej pulzuje život aj mimo kancelárskych hodín. 

Na 19 podlažiach prinesie 151 bytových a apartmánových jednotiek, ktoré doplnia retailové a multifunkčné priestory. Rezidenti budú mať k dispozícii takmer 240 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach. Súčasťou projektu bude aj detské ihrisko a oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku.

Svojím dizajnom nadväzuje na okolitú zástavbu a jeho autorom je architektonická kancelária Siebert + Talaš. Millhaus je už vo fáze realizácie a v prvej fáze predaja. 

zisti viac o projekte millhaus
Millhaus na Mlynských nivách.ImmocapImmocap
Zobraziť galériu
(3)
 Viac informácií o dostupnosti a cenách bytov sa dozvieš na telefónom čísle 0918 11 88 00.
Domov
Zdieľať
Diskusia