Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2023, 10:52
Čas čítania 1:07
Lukáš Čelka

STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY SLOVENSKA: Refresher vydáva knihu o príbehoch, ktoré ti nedajú spávať. Zaži s nami 20 desivých dobrodružstiev

REFRESHER PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ DOMY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené

Historicky prvá kniha Refresheru vychádza už v novembri. Predobjednať si ju môžeš už dnes.

Hoci je temný turizmus na Slovensku stále iba v plienkach, naša domovina má v tomto smere obrovský potenciál. Keď som to zistil, rozhodol som sa ju prebádať skrz na skrz a zavítal do všetkých jej strašidelných zákutí.

Počas troch turbulentných rokov som – aj popri inej práci – navštívil všetky slovenské miesta opradené záhadami. Desiatky hodín som sa štveral do kopcov a brodil sa panenskou prírodou až do úplného vyčerpania s „chtíčom“ nasať nočnú atmosféru ponurých opustených budov, kamenných pozostatkov hradov a strašidelných lesov.

Historicky prvú knihu z dielne Refresheru si môžeš predobjednať už dnes. Zakúpiť si ju môžeš takmer vo všetkých známych kníhkupectvách, ako napríklad Martinus, Pantha Rei či Gorila. Oficiálne vychádza 16. 11. 2023, čiže si ju stíhaš zaobstarať aj ako vianočný darček.
Strašidelné Príbehy Slovenska.
Strašidelné Príbehy Slovenska. Zdroj: Strašidelné Príbehy Slovenska.

V šere noci odrezaný od civilizácie, s hlavou plnou len desivých historiek, som sa neraz ocitol na hranici reality a snívania, možného a nemožného. Prisahal by som, že som na vlastnej koži cítil dotyk iného sveta. Strach sa počas mojich výprav stal mojím verným kamarátom. Všetky svoje zážitky som zhmotnil do riadkov, z ktorých sa nakoniec stali memoáre mojich dobrodružstiev. Teraz ich všetky môžeš zažiť so mnou aj ty vďaka knihe Strašidelné príbehy Slovenska. 

Poctivé zimomriavky

Kniha Strašidelné príbehy Slovenska, ktorá vznikla v rámci spolupráce vydavateľstva Artis Omnis a Refresheru, nie je len súhrnom reportáží publikovaných v minulosti. Každý jeden z dvadsiatich príbehov, ktoré v knihe nájdeš, je prepísaný a obohatený o ešte viac desivých detailov a opisov. Okrem už publikovaných článkov obsahuje aj dve úplne nové reportáže, ktoré si nikde inde neprečítaš. 

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

V knižnom spracovaní reportáží sa môžeš pokochať množstvom doposiaľ nezverejnených fotografií a legiend, ktoré sa do článkov na webe jednoducho nepomestili. Všetko v novom šate. 

Kniha Strašidelné príbehy Slovenska.
Kniha Strašidelné príbehy Slovenska. Zdroj: Artis Omnis
Domov
Zdieľať
Diskusia