Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
4. októbra 2023 o 9:02
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Slovinská spoločnosť vytvorila prvé rastlinné rebrá s jedlými kosťami. Za túto pochúťku si poriadne priplatíš

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Falošné bravčové rebrá zo sóje vraj idú na dračku.

Slovinská spoločnosť Juicy Marbles vytvorila „bravčové rebrá“ na rastlinnej báze. Ide o prvé vegánske rebrá, z ktorých môžeš konzumovať aj kosť – vyrába sa totiž zo sóje. O produkt je veľký záujem a v e-shope sa veľmi rýchlo vypredal, informuje Ladbible.

Reportér Jonathan Chadwick pre MailOnline napísal, že falošné mäso „bolo veľmi podobné trhanému bravčovému a rozpadlo sa na krásne šťavnaté vlákna“. Kosti však opísal ako „jednu z najzvláštnejších vecí“, ktoré kedy vložil do úst, a to najmä pre ich „tvrdú a ohybnú“ štruktúru.

rebrá
Zdroj: juicymarbles.com

Za rebrá si poriadne priplatíš

Rebrá sú zložené zo sójového proteínového koncentrátu, slnečnicového oleja, z prírodných aróm, zo zahusťovadiel, z koncentrátu šťavy z červenej repy, jablkového extraktu, soli a vitamínu B12. Na 100 gramov prijmeš 221 kcal, 18 gramov bielkovín a 13,2 gramu tuku.

rebrá
Zdroj: juicymarbles.com

Výhodou týchto rebier je, že ich stačí piecť len 15 minút. Nevýhodou je najmä cena – rebierka zo šiestich kostí vážiace 500 gramov ťa vyjdú neuveriteľných 28,50 libry, teda takmer 33 eur. 

Odporúčané
Kde v Bratislave si dáš najlepšie ázijské jedlo? Vybrali sme TOP 10 podnikov Kde v Bratislave si dáš najlepšie ázijské jedlo? Vybrali sme TOP 10 podnikov 18. septembra 2024 o 15:35

Spoločnosť Juicy Marbles na svojej webovej stránke ponúka aj ďalšie rastlinné náhrady mäsa, ale rebrá sú vraj ich „najšťavnatejšou kapitolou“. Jedlé kosti podľa spoločnosti „môžu niekoho uraziť“, čo humorne ospravedlňujú tým, že „neberú veci príliš vážne“.

Domov
Zdieľať
Diskusia