Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2023, 11:00
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Jeep Gladiator sa lúči s Európou špeciálnou edíciou FarOut. Dôvod odchodu zo starého kontinentu neprekvapí

Jeep Gladiator sa lúči s Európou špeciálnou edíciou FarOut. Dôvod odchodu zo starého kontinentu neprekvapí
Zdroj: Jeep
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Model Gladiator automobilka z európskeho trhu oficiálne stiahne ku koncu roka.

Gladiator predstavili v roku 2018, do Európy sa však dostal len pred niekoľkými rokmi. Dnes sa dozvedáme, že po približne dvojročnom pôsobení americký pick-up na starom kontinente skončí. Aj Jeep prechádza na elektrický pohon, obzvlášť jeho európska divízia, a vzhľadom na to, že Gladiator neexistuje v žiadnej elektrifikovanej verzii, automobilka ho z európskeho trhu oficiálne stiahne koncom tohto roka.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Pri tejto príležitosti si americký výrobca pripravil špeciálnu finálnu edíciu FarOut, ktorou chce uzavrieť túto kapitolu. Novinka vychádza z vyhotovenia Overland, ako základný stavebný kameň tak poslúži luxusnejšia verzia. Poznávacím znakom špecialitky sú matné čierne disky, čierne označenia aj nálepky či čierne nášľapne prahy z dielne Mopar. Vecou štandardnej výbavy sú full-LED svetlá či odnímateľné strešné panely. V interiéri si Jeep Gladiator FarOut posádku rozmaznáva kompletné kožené čalúnenie firmou McKinley a audiosústava Alpine.

Jeep, Gladiator, FarOut, Final Edition,Jeep, Gladiator, FarOut, Final Edition,Jeep, Gladiator, FarOut, Final Edition,Jeep, Gladiator, FarOut, Final Edition,
Zobraziť galériu
(5)

Vzhľadom na to, že v Európe je k dispozícii výhradne jedna motorizácia, nie je prekvapením, že aj pod prednou kapotou verzie FarOut sa nachádza práve naftový vidlicový šesťvalec. Trojlitrový turbodiesel ponúka výkon 194 kW/264 koní a krútiaci moment 600 Nm. Pri bežnej jazde by mal v kombinovanom cykle zaručiť spotrebu 9,7 l nafty na 100 km. Papierový údaj o akcelerácii hovorí o schopnosti zrýchliť z 0 na 100 km/h za 9 sekúnd, maximálna rýchlosť je pritom 177 km/h.

Cenové relácie verzie FarOut sa začínajú na európskom trhu na sume okolo 77-tisíc €. 

Jeep, Gladiator, FarOut, Final Edition,
Zdroj: Jeep
Domov
Zdieľať
Diskusia