Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. septembra 2023, 11:00
Čas čítania 3:44
Tímea Krauszová

BEAUTY DROP: Nový balzam, ktorý ti zväčší pery, brutálny korektor od Lady Gaga, ale aj šialene drahá kozmetika od Prady

BEAUTY DROP: Nový balzam, ktorý ti zväčší pery, brutálny korektor od Lady Gaga, ale aj šialene drahá kozmetika od Prady
Zdroj: Refresher/Daniel Tichý via Cocokind, The Inkey List, Hauslabs
MÓDA KOZMETICKÉ NOVINKY KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Aj tak sa dá zhrnúť august na trhu s krásou. Do arény vstúpil nový luxusný hráč Prada a trend spájania skincare a mejkapu sa jednoznačne drží na výslní. Toto sú beauty novinky, ktoré nás zaujali.

Každý týždeň kozmetické značky predstavia toľko noviniek, až sa ti z toho točí hlava? Ako sa má človek rozhodnúť, čo sa oplatí vyskúšať a čo je totálna blbosť? Náš beauty tím je tu práve preto, aby ti pomohol v oblasti biznisu s krásou. Prehrabeme sa priemernými (a predraženými) produktmi, skontrolujeme, či tvrdenia o látkach alebo produktoch naozaj sedia s vedeckými poznatkami, a skúšame veci na vlastnej koži, aby sme ti ich s čistým svedomím mohli predstaviť a odporučiť. 

Raz mesačne preto na Refresheri vychádza Beauty Drop, v ktorom predstavujeme najzaujímavejšie novinky zo sveta krásy. Bez ohľadu na to, či sa považuješ za skintelektuálku alebo s kozmetikou len začínaš, tu vždy nájdeš veci, ktoré ti padnú vhod. Vyberáme skincare, makeup, ale aj produkty na vlasy či parfumy.

biznise s krásou píšeme nezávisle a kriticky. Pomôžeme ti zorientovať sa v nových trendoch, s pomocou odborníkov overujeme hacky aj nové produkty skôr, ako ti ich odporučíme, a prinášame ti aj reportáže z rôznych procedúr. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

1. Po desiatich rokoch ikonická značka prináša nový makeup

MAC Cosmetics je stálicou v nejednej súprave profesionálnych vizážistov. Nový tekutý makeup však nepredstavili už celú dekádu. Aj preto sa ich novinka Studio Radiance Serum Powered Foundation stretla s radostným prijatím. Je to hybridná kozmetika, spája starostlivosť o pleť so stredným krytím, hydratuje, maskuje rozšírené póry, pokožku chráni pred vonkajšími vplyvmi a navyše sľubuje celodennú výdrž. Novinka je dostupná v 56 odtieňoch.

Cena: 42 €

studio radiance
Zdroj: MAC Cosmetics

2. Plné pery na jeseň aj bez ihiel?

Cenovo dostupná značka The Inkey List predstavila peptidový balzam na pery s vyplňujúcim efektom. Ich interné klinické testovanie potvrdilo, že po 4 týždňoch používania mali účastníci naozaj plnšie pery, okrem toho balzam hydratuje a aj pomáha zahojiť suché a poškodené pery.

Cena: 12 €

balzam na pery inkey
Zdroj: The Inkey List

3. Konečne môžeš mať tvár ako Ariana Grande...

... pretože jej značka REM beauty predstavila svoj prvý tekutý makeup. Takisto naskočila na vlnu miešania skincare a makeupu, keďže tento produkt sľubuje zvýšenú hydratáciu, zdravšiu kožnú bariéru, ktorá sa menej mastí, a stredné, prirodzene matné krytie, ktoré sa dá vrstviť. Ariana sa s tým neonačila a rovno predstavila makeup v 60 odtieňoch.

Cena: 32 €

rem ariana grande
Zdroj: REM beauty

4. Obočie na mieste po celý deň

Selena Gomez svojim fanúšikom sľubovala produkt na obočie už veľmi dlho a z jej Tiktoku bolo jasné, že najnovším prírastkom do jej značky Rare Beauty tak bude práve niečo na obočie. Zvolila fixačný gél, ktorý chĺpky rozčeše a udrží na mieste celý deň. Je vodoodolný a aj priehľadný, takže sa hodí na každé obočie.

Cena: 15 €

rar beauty na obočie
Zdroj: Rare Beauty

5. Diabol nosí Pradu (aj na tvári)

Svoj debut v biznise s krásou v auguste oslávila módna značka Prada. Taliansky label doteraz ponúkal len parfumy, no nedávno uviedol na trh dva nové kozmetické rady: Prada Skin a Prada Color. Oba sú navrhnuté tak, aby sa dali znovu naplniť (refill je zvyčajne lacnejší), a vyvinula ich skupina L’Oréal.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Nová skrášľovacia línia obsahuje všetko, čo budeš potrebovať: krémy a séra s cenovkami až do 410 €, štetce, rúže, očné tiene či makeup. Či sa s takými cenami uchytí, ukáže až čas, no napríklad značkám Dior a Chanel sa podarilo v beauty biznise etablovať. 

Prada beauty
Zdroj: Prada

6. Hladká a zjednotená pleť do vrecka

Fenty Beauty má nový beauty drop prakticky každý týždeň. V lete nás značka zasypala všeličím vrátane limitovaných farieb svojich kultových produktov. Tentoraz pribudol ľahký makeup v tyčinke, pevná verzia k existujúcemu makeupu Eaze Drop Blurring Skin Tint. Ľahko sa nanáša, rozotrieš ho aj prstami cestou do školy či do práce a okrem prirodzene matného finišu zrejme oceníš aj efekt menej viditeľných pórov a nedokonalostí.

Cena: 35 €

fenty eaze drop stick
Zdroj: Fenty Beauty

7. Kruhy pod očami? Kde?

Lady Gaga nás konečne požehnala aj korektorom. Ak máš skúsenosť s jej tekutým makeupom, tak Triclone Skin Tech Concealer je pre teba. Je hydratujúci, takže nebude pod očami vysušovať a zbytočne zvýrazňovať ryhy. Okrem toho pomáha zmierniť opuch pod očami a rozjasňuje. Má stredné krytie, niekoľko skincare ingrediencií a je dostupný v 31 odtieňoch.

Cena: 37 €

lady gaga hauslabs
Zdroj: Hauslabs

8. Dovidenia, akné, nemusíš sa vracať

Hot novinka z leta 2023 je sprej a sprchovací gél značky Nécessaire. Oba produkty sú zamerané na akné na tele, obsahujú všetko, čo preukázateľne pomáha proti vyrážkam: kyselina salicylová lieči a predchádza akné, zinok reguluje tvorbu kožného mazu a niacínamid pomáha redukovať škvrny po akné. Sprej má 360° rozprašovač na ľahkú aplikáciu.

Cena: 35 €

nécessaire
Zdroj: Nécessaire

9. Chlorofyl na boj so škvrnami na koži

Asi najhoršia vec, čo sa citlivej pokožke môže stať, je pokúšať sa bojovať s pigmentovými škvrnami a inými nedokonalosťami. Typické a overené ingrediencie pokožka nemusí tolerovať. Aj preto Cocokind predstavil rozjasňujúce sérum založené na chlorofyle, s 1-percentným alfa arbutínom, koreňom sladkého drievka a pantenolom. Upokojuje, postupne zbavuje škvŕn, a keďže je sérum zelené, ešte ti aj pomôže stiahnuť začervenanie.  

Cena: 18 €

cocokind
Zdroj: Cocokind

10. Urob si kozmetickú procedúru doma

Táto silná a rýchla domáca pleťová maska rozjasňuje, viditeľne redukuje jemné linky, vrásky a póry a zlepšuje jasnosť pleti už za päť minút. Obsahuje silnú koncentráciu BHA, PHA a AHA kyselín (až 25 %, jedna z najvyšších na trhu), ktoré pomôžu odstrániť odumreté kožné bunky a rozjasniť pleť. Vhodná pár dní pred dôležitým podujatím.

Cena: 58 €

olehenriksen
Zdroj: Olehenriksen

11. Céčko, ktoré má možnosť ovládnuť svet

Značka Beauty of Joseon nás už raz mala v hrsti. Internet vybuchol nadšením pre jej SPF s 30 % obsahom extraktu z ryže. Je možné, že jej nový produkt Light On Serum: Centella + Vita C si takisto získa verných fanúšikov. Ide o rozjasňujúce sérum s 10 % koncentráciou stabilnej formy vitamínu C a s Centellou asiaticou (známou ako cica alebo v slovenčine pupočník ázijský). Pokožku chráni a upokojuje, pravidelným používaním zjednocuje aj tón pleti.

Cena: 15 €

beauty of joseon kozmetika
Zdroj: Beauty of Joseon
Domov
Zdieľať
Diskusia