Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
8 luxusných značiek parfumov, ktoré ti ponúkajú výhodné testovacie sety. Baccarat Rouge 540 či Bal d'Afrique môžeš mať za pár eur

3. Pigmentarium

Po skutočne unikátnu vôňu nemusíš ísť ďaleko. Vo svete niche parfumov si pevné miesto vybojovala aj česká značka Pigmentarium. V rozhovore, ktorý sme ti priniesli koncom minulého roka, nám jej zakladateľ Tomáš Ric prezradil, že ich parfumy výborne doplnia techno párty, ale dokážu vyvolať aj chuť na sex. 

Odporúčané
Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) 7. mája 2024, 14:00

Medzi klasickými ingredienciami, ako sú vanilka, muškát či santalové drevo, nájdeš aj vzácne čokoládové tóny, esenciálne oleje, zázvor či ružové korenie. 

Pätnásť originálnych sochárskych miniatúr  vytvorila sochárka Tereza Štětinová.
Pätnásť originálnych sochárskych miniatúr vytvorila sochárka Tereza Štětinová. Zdroj: Pigmentarium


Na sexepíle vôňam pridáva aj bezkonkurenčná prezentácia či samotný dizajn flakónov, ktoré mnohokrát odkazujú na rôzne druhy umenia.

Značka však nezostala svojej povesti nič dlžná ani pri vyskladaní „discovery súpravy“. Všetkých päť parfumov, ktoré v nej nájdeš, sa vymyká stereotypom a praje experimentom. Kým MURMUR ti prináša dávku tajomna, PARADISO ťa svojou sviežosťou prenesie do exotickej destinácie a navodí pocit šťastia. Rovnako však nechýbajú ani obľúbené EROTIKON, GENESIS či Ad Libitum.

Za päťmililitrový skvost v zvodnom fialovom balení zaplatíš 46 eur, čo nie je rozhodne málo. V porovnaní s cenou ​jedného 50 ml parfumu zaplatíš približne 140 eur, to sa už zvládnuť dá. „Akceptovať“ vyššiu cenu znamená aj oceniť umeleckú hodnotu, ktorá sa prejavuje v každej kvapke parfumu.

4. Jo Malone London

Britská značka Jo Malone London je skutočným priekopníkom na trhu. V prípade, že hľadáš jedinečnosť a parfum, ktorý nenosí každá druhá, si pri nej určite prídeš na svoje. Unikátne kombinácie prírodných ingrediencií totiž vôňam dodávajú nadčasový pôvab, hravosť a jedinečnosť. Zároveň si však zachovávajú decentnosť a univerzálnosť, ktorú určite oceníš.

Odporúčané
Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? 2. mája 2024, 12:30

Ešte pred tým, ako sa rozhodneš, ktorá od „malonka“ je „tá pravá“, ti rozhodne odporúčame vyskúšať viacero vôní. Vo výhodnej testovacej súprave, ktorá obsahuje päť kusov 1,5 ml flakónov, nájdeš bestsellery ako Wood Sage & Sea Salt, Peony & Blush Suede či aktuálnu novinku s prvkami hrušky a frézie. V súprave však rovnako nechýba ani orientálna unisex Oud & Bergamot či zvodná Myrrh & Tonka, v ktorej zacítiš najmä mandľové tóny a živicovú miazgu.

Napriek tomu, že sa vône od britskej značky vyznačujú špecifickými kombináciami, dokážu pôsobiť nevtieravo. Originálne vône ti zaručia pocit výnimočnosti, ale aj nadčasovú eleganciu.
Napriek tomu, že sa vône od britskej značky vyznačujú špecifickými kombináciami, dokážu pôsobiť nevtieravo. Originálne vône ti zaručia pocit výnimočnosti, ale aj nadčasovú eleganciu. Zdroj: Jo Malone London

 
Keďže vône od Jo Malone London patria k cenovo náročnejším (za najväčšiu 100 ml kolínsku zaplatíš približne okolo 160 a 180 eur), cena tejto konkrétnej testovacej súpravy je až prekvapivo nízka – 20,91 eura. V porovnaní s lacnejšou discovery súpravou značky Maison Francis Kurkdjian sú flakóny Jo Malone o niečo väčšie.

5. KINTSUGI

Na našom zozname nemožno vynechať ani českú značku parfumov KINTSUGI. Jej zakladateľov Martina a Daniela spája dlhoročné priateľstvo a vášeň žiť naplno. Obaja totiž veria, že život sa skladá z maličkostí, a preto si radi vychutnávajú prítomní okamih. Túto filozofiu rovnako vkladajú do svojich vôní aj konceptu značky. 

Hoci si pri dizajne flakónov KINTSUGI prídu na svoje najmä minimalisti, zloženie vôní ocenia aj tí najnáročnejší. „Všetky parfumy sú vyvíjané ako genderovo neutrálne, ale zároveň sofistikovane tak, aby povzniesli k hlbšiemu prepojeniu tela a duše,“ hovoria Martin a Daniel. KINTSUGI sa navyše môže pochváliť aj šetrnými výrobnými procesmi a vegan-friendly filozofiou. 

Česká značka niche parfumov ti vo svojej discovery súprave ponúka až sedem voňavých hitov. Okrem dostupnej ceny oceníš aj zľavový voucher.
Česká značka niche parfumov ti vo svojej discovery súprave ponúka až sedem voňavých hitov. Okrem dostupnej ceny oceníš aj zľavový voucher. Zdroj: Kitsugy

V niektorých zloženiach nájdeme štandardne využívané santalové drevo či pačuli, ale aj vzácnu arómu koňaku, pižma a šafranu.

Značka rozhodne nesklamala ani testovacou súpravou, ktorá obsahuje až sedem bestsellerov v 2 ml flakónoch. Nechýba KAIGAN, ktorý ti navodí pocit slobody, drevito-korenistá vôňa DEUS či populárna HANZO s arómou lesa. To všetko môžeš mať za dostupných 32,62 eura. Po zakúpení súpravy následne dostaneš zľavový kód v hodnote 16 eur, ktorý môžeš využiť na nákup akéhokoľvek parfumu na webe.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia