Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2023, 13:00
Čas čítania 4:42
Daniel Mikolášik

TOP 10 najlepších tiktokerov na Slovensku: prvé miesto ťa prekvapí, v rebríčku dominujú mladé ženy

TOP 10 najlepších tiktokerov na Slovensku: prvé miesto ťa prekvapí, v rebríčku dominujú mladé ženy
Zdroj: Pexels
OSOBNOSTI INFLUENCERI REBRÍČEK REBRÍČKY SLOVENSKO TIKTOK
Uložiť Uložené

Veterinárka, bojovníčka s anorexiou či bývala učiteľka, ktorá dostala pre Tiktok výpoveď. Aj tieto tiktokerky ovládli rebríček Forbesu.

Forbes zverejnil rebríček najlepších tiktokerov za rok 2023. V zozname TOP 10 nájdeš osobnosti, ktoré majú najväčší potenciál osloviť a zaujať širšie publikum. Tento rok ho ovládli predovšetkým mladé ženy. Medzi nimi napríklad vyštudovaná veterinárka, bojovníčka s anorexiou či bývala učiteľka, ktorá dostala pre Tiktok výpoveď.

Okrem nich tam však nájdeš aj už „zabehnuté“ hviezdy slovenského šoubiznisu ako tanečníka Laciho Strikea alebo zabávača Fera Jokea. Magazín upozorňuje aj na to, že Tiktok je čoraz viac zaujímavý najmä pre zadávateľov reklamy. Štúdia WARC Media predpovedá Tiktoku na tento rok globálne príjmy z reklamy vo výške 15,2 miliardy dolárov, s medziročným rastom o 51,7 percenta.

„Podľa našich interných odhadov na Slovensku používa Tiktok približne milión ľudí, vyše polovica používateľov má menej ako 35 rokov. Táto cieľová skupina je veľmi zaujímavá pre zadávateľov reklamy, no je čoraz ťažšie zasiahnuť ju v tradičných médiách,“ uviedla na margo výhod Tiktoku Barbora Gabrižová, head of data & analytics v agentúre GroupM. Podľa dát agentúry Neopublic má Tiktok každý štvrtý Slovák. Viac o ich zárobkoch sa dočítaš v tomto článku.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

„Z hľadiska marketingu rozhodne vnímame potenciál tejto siete, bohužiaľ, stále na nej nie je možné nakupovať reklamu pre slovenský trh. Aktuálne firmy dokážu používateľov zasiahnuť iba cez tvorbu obsahu – či už vlastného, alebo v spolupráci s influencermi,“ dodáva.

Miliónových Slovákov ako Valden v rebríčku nenájdeš

Rebríček TOP 10 slovenských tiktokerov od Forbesu je zostavený na základe dát od českej platformy Lafluence a ich vlastnej analýzy. Pri zostavovaní poradia podľa dosiahnutého skóre brali do úvahy viacero faktorov. Zameriavali sa predovšetkým na tiktokerov s najväčším počtom followerov, pričom aspoň 75 percent ich fanúšikov pochádza zo Slovenska.

Práve preto sa v rebríčku nenachádzajú miliónoví slovenskí tiktokeri ako Patrik „Valden“ Valko, ktorý má na Tiktoku vyše 1,8 milióna sledovateľov (rozhovor s ním nájdeš tu), či akvabela Silvia Solymosyová, ktorá má na tejto platforme viac než 1,5 milióna followerov (rozhovor s ňou nájdeš tu). Drvivá väčšina ich fanúšikov totiž nepochádza zo Slovenska.

„Ďalšie parametre, ktoré rozhodli o finálnom poradí tiktokerov v rebríčku, bola miera zapojenia používateľov Tiktoku, takzvaný engagement rate, a množstvo publikovaného obsahu, pričom týmto parametrom bola prisudzovaná rôzna váha. Údaje o počte sledovateľov sú z 27. júla 2023,“ dodáva Forbes. Rebríček najlepších slovenských tiktokerov za rok 2023 nájdeš nižšie.

10. Natália Poľanská

Profil: @nattypolans
Počet followerov: 136 000
Nattypolans (Natália Poľanská)
Zdroj: Instagram/@1_natty_1

Na desiatej priečke sa umiestnila Natália, ktorá tento rok ukončila štúdium na Spojenej škole Masarykova 24 v Prešove, konkrétne odbor manažment regionálneho cestovného ruchu. Na jej Tiktoku nájdeš videá z jej života alebo zábavné skeče, v ktorých jej často asistuje aj jej priateľ. V jej profile nájdeš aj iniciatívu, cez ktorú motivuje fanúšikov, aby v prípade, že chcú, mohli poslať dobrovoľný príspevok na pomoc psom v útulku.

9. František Košarišťan (Fero Joke)

Profil: @fero.joke
Počet followerov: 176 600
Komik Fero Joke.
Komik Fero Joke. Zdroj: Instagram/@ferojoke

Fera Jokea pravdepodobne nikomu nemusíme predstavovať. Ide o jedného z najväčších slovenských influencerov, ktorý sa preslávil vďaka svojim vtipným skečom na Instagrame, kde má už takmer 460-tisíc sledovateľov. Vo videách paroduje typické slovenské charaktery a imituje tiež známe slovenské celebrity. Podobné skeče nájdeš aj na jeho Tiktoku.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Hoci sa už niekoľko rokov živí ako full-time influencer a zabávač, predtým pracoval aj v domove sociálnych služieb, učil v špeciálnej materskej a základnej škole a pôsobil ako zdravotnícky asistent v nemocnici. Viac nám prezradil v tomto článku.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia