Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. augusta 2023, 14:30
Čas čítania 5:37
Jakub Paulík

Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život

ZAUJÍMAVOSTI MARY VINCENT VRAŽDA ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Jeho obeť trápili nočné mory a zvažovala, že si vezme život. Páchateľ už po ôsmich rokoch behal po slobode.

Celú noc ju držal zviazanú v dodávke a opakovane ju znásilňoval. Keď ho 15-ročná tínedžerka Mary Vincent začala prosiť, aby ju oslobodil, vytiahol sekeru a odťal jej obidve ruky. Na súde zo seba 51-ročný Lawrence Singleton robil obeť a tváril sa, že ho mladá žena uniesla. Za mrežami si odsedel osem krátkych rokov. Po jeho prepustení sa Mary Vincent obávala, že ju znova nájde a tak, ako jej „prisľúbil“ na súde, svoju „prácu dokončí“.

Prečítaj si aj o živote najmladšieho sériového vraha alebo o mladej žene, ktorej páchatelia takmer odsekli hlavu, no napriek tomu prežila. Týmto a ďalším netradičným kriminálnym prípadom sa môžeme venovať vďaka podpore členov klubu Refresher+.

Mary Vincent
Zdroj: CBS
Odporúčané
Z brucha jej trčali črevá a takmer jej odrezali hlavu. Toto je príbeh Alison Botha, ktorá prežila znásilnenie aj pokus o vraždu Z brucha jej trčali črevá a takmer jej odrezali hlavu. Toto je príbeh Alison Botha, ktorá prežila znásilnenie aj pokus o vraždu 5. júla 2023, 14:30

Chceš byť oslobodená? Tak ja ťa oslobodím

Šoféroval úplne nahý. Keď znásilnil 15-ročnú stopárku, sadol si za volant bez toho, aby sa obliekol. Po niekoľkých kilometroch znova zastavil a tínedžerke zviazanej v zadnej časti dodávky povedal, že keď ho bude poslúchať, nechá ju žiť.

Dievčaťu následne prikázal, aby si odpilo z alkoholu. Krátko nato ho znova sexuálne zneužil, po čom mladá žena menom Mary Vincent omdlela. Keď sa prebudila, požiadala ho, aby ju oslobodil. Sľúbila mu, že nikomu nič nepovie.

Násilník si požiadavku mladého dievčaťa vysvetlil po svojom. Pätnásťročnú Mary vytiahol z auta na cestu a z vozidla si zobral sekeru. „Chceš byť oslobodená? Tak ja ťa oslobodím,“ povedal tesne predtým, ako jej opakovane zaťal do ľavej ruky, čím jej končatinu oddelil od tela, píše People.

Keď Mary Vincent tesne za svojím lakťom nevidela nič iné než zakrvavený pahýľ, pokúsila sa brániť. Ani to jej však nepomohlo. O krátku chvíľu ju páchateľ pripravil aj o druhú končatinu a telo zmrzačenej dievčiny odviezol k priekope. „Dobre, tak teraz si oslobodená,“ utrúsil posmešne a hodil ju dole.

Lawrence Singleton
Zdroj: Stanislaus County Sheriff’s Office

„Š*etka“ aj „dievčatko“

Hádky rozvádzajúcich sa rodičov ju už prestávali baviť, a tak sa Mary Vincent spoločne s priateľom rozhodla v lete roku 1978 utiecť z domu. Z Las Vegas v Nevade si to spoločne namierili do Kalifornie, kde však jej partnera pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia stredoškoláčky zatkla polícia.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Mary následne istý čas žila u svojho starého otca v Berkeley a onedlho nato sa vydala stopom domov. Odvoz na diaľnici okrem nej hľadalo niekoľko ďalších mladých ľudí, s ktorými sa dala do reči.

Dvadsiateho deviateho septembra 1978 sa pri nej zastavila modrá dodávka, v ktorej sedel 51-ročný Lawrence Singleton. Aj keď bolo jeho auto prázdne, muž trval na tom, že má miesto len pre jednu osobu. Pätnásťročnú Mary Vincent noví kamaráti upozorňovali, aby do auta nenastúpila, píše Key Peninsula News, no tínedžerka na ich varovanie nedbala.

Vodič jej vraj pripomínal starého otca, a tak mu dôverovala natoľko, že vo vozidle dokonca zaspala. Keď sa prebudila, zistila, že postarší pán je podgurážený alkoholom a cestujú iným než dohodnutým smerom. Singleton sa tváril, že odbočil iba nechtiac a keď to bude možné, otočia sa. Keď však s autom zastavil, aby si vraj odskočil na malú potrebu, Mary Vincent prepadol s kladivom, ktorým ju udrel do hlavy.

Omámené dievča po útoku hodil do dodávky, kde ho vyzliekol donaha, zviazal a sexuálne zneužil. „Radšej poriadne saj, ty š*etka,“ povedal podľa výpovede Mary Vincent, ktorú uvádza magazín Salon. Hrubú rétoriku však v priebehu noci nahradil úplne odlišným slovníkom. „Budeš moje malé dobré dievčatko,“ vravel podľa spomienok obete, ktorá tvrdila, že sa jej prihováral, ako keby bola jeho dcéra.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Keď ju sekerou pripravil o ruky, zo šoku upadla nakrátko do bezvedomia. Pri páde do priekopy z výšky niekoľkých metrov, kam ju Singleton zhodil, si Mary Vincent zlomila štyri rebrá. V zúboženom stave myslela len na to, že sa jej chce spať. Napriek všetkým okolnostiam sa však postavila na nohy. Ako neskôr vysvetľovala vo viacerých rozhovoroch, nechcela dovoliť, aby Singleton zničil život ďalším potenciálnym obetiam.

Sudcu mrzelo, že ho odsúdil len na 14 rokov

Keď sa dostala von z priekopy, kýpte si namočila do blata a držala ich nad telom, aby spomalila krvácanie. Nahá tínedžerka s dvoma odrezanými končatinami kráčala po ceste a dúfala, že jej niekto zastaví. Vodič prvého auta, ktorý ju zbadal, však, naopak, pridal plyn. Mary Vincent pre American Journal povedala, že sa zrejme zľakol.

Našťastie pre 15-ročnú Mary onedlho nato pri nej zastavilo auto s mladomanželským párom, ktorý privolal záchranárov, a dievča letecky previezli do nemocnice. Keď sa tínedžerka spamätala, policajtom poskytla detailný opis páchateľa, vďaka čomu sa ho vyšetrovateľom podarilo už po desiatich dňoch identifikovať.

Obžalovaný Lawrence Singleton na súde tvrdil, že je nevinný, a staval sa do pozície obete. Predstava, že by bol tínedžerku v opitosti sexuálne zneužil, ho podľa vlastných slov odpudzovala. O Mary Vincent povedal, že je „desaťdolárová š*etka“ – prostitútka, ktorá ho uniesla a chcela okradnúť, píše magazín Salon

Vravel, že okrem dievčaťa do dodávky údajne zobral ďalších dvoch stopárov, ktorí ju znásilnili a pripravili o ruky. V súdnej sieni však svojej obeti pošepkal, že svoju „prácu dokončí“, aj keby to mala byť posledná vec, ktorú v živote urobí, uvádza tvrdenie Mary Vincent SF Gate.

Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024, 12:00

Súd jeho verzii neuveril. Za znásilnenie, pokus o vraždu, nútenú orálnu kopuláciu a ďalšie zločiny dostal 14-ročný trest, čo bolo podľa vtedajších zákonov Kalifornie maximum, uvádza Los Angeles Times. Neprimerane nízky trest mrzel aj sudcu, ktorému však ruky zväzovala legislatíva. „Keby to bolo v mojej moci, poslal by som ho do väzenia na zvyšok jeho života,“ vyhlásil po vynesení verdiktu sudca Earl Maas.

Susedia ho nechceli, na trávniku mu explodovala výbušnina

Vo väzení si Lawrence Singleton odsedel len osem rokov. Pre dobré správanie a prácu asistenta väzenského učiteľa ho podmienečne prepustili na slobodu. Prokurátor z prípadu Donald Stahl však upozorňoval, že Singleton je podľa jeho názoru ešte nebezpečnejší než pred odsúdením. Svoj čin si vraj zamenil za výplod fantázie a vinu si nikdy nepriznal, čo ho podľa prokurátora robí rizikovejším.

Advokát odsúdeného Robert Grimes si, naopak, myslel, že Singleton sa už nedostane do problémov. Odôvodnil to jeho dobrým správaním vo väzení a tým, že útok na Mary Vincent vychádzal z „extrémne nezvyčajného súboru okolností“ vrátane požitia alkoholu. 

Keďže Singletona po prepustení z väzenia nechcela prijať žiadna komunita, až do vypršania ročnej podmienky býval v prenajatom prívese na území väznice v San Quentine. V roku 1988 sa presťahoval do Tampy na Floride, kde vyrastal. Ani tam ho však neprivítali s otvorenou náručou. Miestny predavač áut mu ponúkal 5 000 dolárov za to, že sa odsťahuje, a neznáma osoba odpálila na jeho trávniku výbušninu, píše Time.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

Veľký strach pociťovala aj Mary Vincent, ktorá po Singletonovom prepustení začala dostávať výhražné telefonáty. Zo strachu pred pomstou sa dokonca niekoľkokrát presťahovala. Policajti jej však tvrdili, že Singleton je už príliš starý na to, aby jej niečo urobil. Bob Clayton, ktorý bol v danom čase priateľom a bodyguardom Mary Vincent, si myslí, že ju Singleton po prepustení stalkoval, čo sa však nikdy nepotvrdilo. Mary síce po prepustení fyzicky neublížil, no dočkala sa presne toho, čoho sa obávala. Singleton si našiel ďalšiu obeť.

Vyhol sa elektrickému kreslu

Odsúdený sexuálny násilník nakoniec zakotvil v Orient Parku, kde ho susedia opisovali ako vášnivého hráča bowlingu a priateľského muža. „Bol to typ človeka, ktorý by mi umyl celé auto, keby po ňom prešla jeho mačka,“ povedala o Singletonovi jedna z jeho známych. Ľuďom, ktorí sa náhodou dopočuli o jeho minulosti, tvrdil, že to na neho našili a v skutočnosti je obeťou. Nikto nemal dôvod slovám priateľského Larryho, ako mu hovorili, nedôverovať.

Problémom so zákonom sa však príliš dlho nevyhýbal. Singletona odsúdili za dvojicu drobných krádeží na viac ako dva roky. Násilná povaha sa v ňom znova naplno prebudila 19. februára 1997, keď vo svojom dome zabil 31-ročnú prostitútku a matku troch detí Roxanne Hayes.

Políciu k domu vraha privolal maliar, ktorý videl, ako Singleton v obývačke mláti nahú ženu. Keď na miesto prišli vyšetrovatelia, Singleton so zakrvavenými rukami zaklamal, že sa porezal pri krájaní zeleniny. Pri prehliadke domu však policajti našli mŕtve telo.

Lawrence Singleton
Zdroj: Florida Department of Corrections

Na súd proti Singletonovi, v tom čase už prezývanému Mad Chopper (šialený sekáč), prišla dobrovoľne vypovedať aj Mary Vincent, ktorú smrť ďalšej obete veľmi zasiahla. V apríli 1998 bol Winston Singleton odsúdený na trest smrti elektrickým kreslom. Samotný akt však úrady nestihli vykonať, pretože vrah o tri roky nato ako 74-ročný zomrel na rakovinu.

Mary Vincent prvé roky po sexuálnom zneužití prežívala obrovskú traumu a zvažovala aj samovraždu. Koncom 80. rokov však splodila dve deti, ktoré jej dávali silu žiť. Tú čerpala aj z umenia, pričom sa najviac zamilovala do maľovania. Založila nadáciu Marie-Vincent Foundation, ktorá je zameraná na pomoc obetiam sexuálneho násilia. V súčasnosti žije s tretím manželom Tonym, po ktorom má nové priezvisko McGriff. Spoločne tvoria pár vyše 14 rokov. 
Domov
Zdieľať
Diskusia