Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júla 2023, 9:11
Čas čítania 1:56
Tímea Krauszová

Tento prístroj ti umožní masturbovať len tvojou mysľou. Je toto budúcnosť erotických pomôcok?

ZAUJÍMAVOSTI EROTICKÉ FILMY SEXUALITA
Uložiť Uložené

Prístroj určený na masturbáciu penisov sa dá ovládať myšlienkami.

Brian Sloan má vo svojej podnikateľskej kariére jedinečný cieľ: nájsť čo najviac inovatívny spôsob dosahovania orgazmov. Už od roku 2008 pracuje na projekte Autoblow, ktorý bol spočiatku – podľa jeho vlastných slov – trápny, no napokon vzbudil obrovský záujem ľudí. Autoblow robí presne to, čo si myslíš: ide o erotickú pomôcku, ktorá uspokojuje mužov.

V posledných rokoch do tejto sextech hračky Sloan implementoval umelú inteligenciu, ktorá ťa urobí na povel (reaguje na hlasové príkazy). Vymyslel aj verziu Automoblow, kde je hračka pripojená na špeciálne rameno a uspokojuje ťa za volantom (cestná polícia asi z nápadu nadšená nebola). No a najnovšie sa chce spoľahnúť na elektroencefalografiu, teda EEG.

Najal si tím vedcov, ktorí pre Vice vysvetľujú, že prístroj sa naučí mozgové vlny každého zákazníka, ktorý ho chce použiť. Vďaka tomu tak môže prežiť sexuálnu stimuláciu a aj orgazmus kompletne bez rúk. Prístroj určený na masturbáciu penisov totiž budú ovládať čisto svojimi myšlienkami. Je toto budúcnosť sextech trhu?

Urobí to, čo si pomyslíš

Vedci, ktorí na technológii pracujú, ostávajú v anonymite. Tým, že pracujú na projekte spojenom so sexom, majú obavu, že by mohol negatívne ovplyvniť ich budúcnosť. Zástupca vedeckého tímu sa však s redakciou Vice spojil a vysvetlil, ako technológia Autoblow EEG bude fungovať.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Trvalo im asi tri mesiace, kým boli schopní pohnúť strojom silou mysle. Na vytvorenie prototypu najskôr študovali hardvér a potom vytvorili klasifikátory strojového učenia na mapovanie funkcií stroja. Urobili to len vďaka hodinám a hodinám sledovania mozgových vĺn jedného dobrovoľníka. Tým, že ľudia majú odlišné mozgy, každý mysľou ovládaný Autoblow bude musieť byť prispôsobený pre individuálneho používateľa. Model teda vždy funguje pre konkrétnu osobu.

Stroj v podstate číta tvoju mozgovú aktivitu v momentoch, keď si pomyslíš, čím chceš pohnúť. Príkazy ako rýchlejšie, pomalšie, pohnúť pravou rukou, začať či skončiť vysielajú rôzne signály, ktoré sa stroj učí čítať a potom tie pokyny miesto tvojich rúk splní.

Zatiaľ to je však dosť nepohodlné. Samotný headset je otravný. Ak sme sa nenaučili mať mítingy vo VR po toľkých rokoch, ako dlho bude trvať zvyknúť si masturbovať s EEG klobúčikom? Sloan dúfa, že napokon sa podarí technológiu implementovať napríklad cez Neuralink Elona Muska. Mozgové čipy už od americkej FDA dostali zelenú na skúšanie na ľuďoch.

Takže hračka, ktorá ti dokáže prečítať myšlienky a uspokojiť ťa presne tak, ako chceš, je zatiaľ piesňou budúcnosti. Anonymný výskumník však verí, že možné to je. Veď rozhrania, ktoré prepájajú mozog a počítač, sú čoraz bežnejšie. „Približujeme sa k tomu pravdepodobne rýchlejšie, ako by ľudia očakávali,“ povedal pre Vice. „A s komerčnými zariadeniami na neuroimaging, ktoré sú externé, sú stále lepšie a cenovo dostupnejšie, si myslím, že je to určite uskutočniteľné.“

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Sloan predpokladá, že ak sa rozšíri používanie headsetov či mozgových čipov, postupne klesne ich cena a stanú sa dostupnejšími pre ľudí. Vtedy nastane čas použiť to aj v rámci erotiky. Čo môžeš dovtedy urobiť? Prečítať si náš manuál na výber erotickej pomôcky. Ale AI či EEG prístroje v ňom zatiaľ nie sú.

Späť
Zdieľať
Diskusia