Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. júla 2023, 10:38
Čas čítania 1:05
Dominik Vetrák

Aktualizované: Ako Liam Hemsworth nahradí Henryho Cavilla v Zaklínačovi? Dozvieme sa to až v štvrtej sérii

Aktualizované: Ako Liam Hemsworth nahradí Henryho Cavilla v Zaklínačovi? Dozvieme sa to až v štvrtej sérii
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Netflix láka na posledné epizódy s Henrym Cavillom v role Zaklínača najnovším trailerom. Ako sa s ním rozlúčime?

Aktualizácia: Všetko je nakoniec inak. Hemswortha diváci na konci tretej série nevideli a všetci sú tak zvedaví, ako túto zmenu hlavného herca zakomponujú na začiatku štvrtej série.

Netflix vydal ďalší trailer, ktorý láka na posledné tri epizódy tretej série Zaklínača. Tie budú zároveň posledné aj pre Henryho Cavilla, ktorý v úlohe končí. V ďalších sériách ho v role Geralta nahradí Liam Hemsworth (Hunger Games). 

Odporúčané
KOMENTÁR: Získa Robert Downey Jr. Oscara za skvelý herecký výkon v dráme Oppenheimer? KOMENTÁR: Získa Robert Downey Jr. Oscara za skvelý herecký výkon v dráme Oppenheimer? 24. júla 2023, 17:00

Ako sa to však udeje v seriáli? V traileri sú zábery na monolity a čary pripomínajúce prequelový seriál Blood Origin. Už v ňom postavy prepojili viacero dimenzií a ukázali, ako sa isté bytosti dostali na svet Kontinentu cez konjunkciu sfér. To, že nový Geralt príde z „multivesmíru“, respektíve alternatívnej dimenzie, už načrtol aj producent seriálu Tomek Baginski.

Problémom je, že na rozdiel od takého Marvelu, kde v alternatívnych dimenziách žijú rovnaké postavy s iným výzorom, vo svete Zaklínača existuje len jedna časová dimenzia. Vo vesmíre existuje viacero sfér a ríš, ale žiadna bytosť v nej nemá duplikát. Aspoň tak to funguje v knihách. Avšak tvorcovia seriálu si nikdy nerobili ťažkú hlavu s tým, ako to je v knihách, a seriálový príbeh, udalosti a postavy častokrát úplne zmenili. 

Zdá sa tak, že od štvrtej série bude Geralt tak trochu inou postavou s možno trochu iným správaním a charakterom. Pravdepodobne sa tak nestane, že kompletne zmení svoj vzhľad a hlas a nijakej z postáv by to neprišlo divné. Tak to funguje pri väčšine výmen hercov, ako keď Don Cheadle vymenil Terrencea Howarda v role Rhodeyho po Iron Manovi 1. Všetky potrebné detaily sa diváci možno dozvedia v poslednej epizóde tretej série, ktorá so zvyšnými dvomi dorazí na Netflix vo štvrtok 27. júla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia