Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2023, 14:00
Čas čítania 1:17
Martin Mičuda

Lexus predstavuje najmenší a cenovo najdostupnejší model LBX, cieli na mladú klientelu

Lexus predstavuje najmenší a cenovo najdostupnejší model LBX, cieli na mladú klientelu
Zdroj: Lexus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY LEXUS
Uložiť Uložené

LBX je nový model značky, ktorý vychádza zo súrodeneckej Toyoty Yaris Cross.

Po tom, ako Toyota uviedla na trh nový model Yaris Cross, možno podľa popularity v našich končinách hovoriť, že išlo o správny ťah. S podobným receptom teraz prichádza luxusná odnož japonskej značky, pretože Lexus predstavil svoj najkompaktnejší model, ktorý má v byť v Európe aj najlacnejší. Volá sa LBX (Lexus Breaktrough Crossover), stojí na základoch spomínanej Toyoty a osloviť má mladú cieľovú skupinu, ktorá prahne po luxusnom a štýlovom mestskom vozidle.

Odporúčané
Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? 27. mája 2023, 14:30

Zástupcovia Lexusu tvrdia, že modelom LBX vytvárajú novú triedu malých luxusných vozidiel. Napriek tomu, že ide o najdostupnejší model, ponúknuť má osvedčené dielenské spracovanie, kvalitné materiály a luxus, aký je pre automobilku známy. V čase, keď najmä nemecké prémiové značky oznamujú, že sa chcú zamerať na vyššie segmenty, LBX prichádza na trh, kde nemá priamu prémiovú konkurenciu.

Hoci ide o malý crossover (na dĺžku 4 190 mm), Lexus naň implementoval svoje zaužívané dizajnové riešenia vrátane tradične rozmernej masky a jej štruktúry a nové estetické riešenia, ktoré naznačujú budúce smerovanie značky – tvarom predných svetiel či bočnou siluetou okien to totiž LBX hrá viac na športovejšiu nôtu.

Lexus, LBX,Lexus, LBX,Lexus, LBX,Lexus, LBX,
Zobraziť galériu
(17)
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia