Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2023, 11:00
Čas čítania 3:50
Daniel Mikolášik

Futuristická Bratislava s Hradom či budovou rozhlasu ako v Cyberpunku. Vyskúšali sme slovenskú hru, v ktorej môžeš zarábať krypto

Futuristická Bratislava s Hradom či budovou rozhlasu ako v Cyberpunku. Vyskúšali sme slovenskú hru, v ktorej môžeš zarábať krypto
Zdroj: QORPO
TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

V slovenskom hernom štúdiu pracujú vývojári Call of Duty. Ako vyzerá ich očakávaná hra Citizen Conflict?

Herná revolúcia. Týmito slovami nám opisujú vývojári z popredného slovenského herného štúdia QORPO Game Studio ich shooter hru Citizen Conflict počas oficiálneho play testu, na ktorom sme sa zúčastnili v priestoroch ich sídla v Bratislave.

Stretli sme sa s tímom, ktorý stojí za celým projektom, a rozprávali sme sa s developermi, game dizajnérmi či kľúčovými členmi štúdia. Vyskúšali sme si tiež na vlastnej koži hru v rámci oficiálneho play testu verzie Alpha 2.0.

Citizen Conflict je akčná slovenská free-to-play hra, ktorá má ambície konkurovať tým najväčším svetovým strieľačkám. Dejová línia sa odohráva na dystopicko-futuristickom mieste ďaleko od pevniny s názvom Ether Island. K dispozícii je viacero módov a máp vrátane mapy s názvom New Pressburg, ktorá prostredníctvom známych budov a ich lokalizácie pripomína Bratislavu.

Hlavné mesto Slovenska je však v hre upravené do futuristického stvárnenia. Počas hrania sme tak mali so svojou postavou možnosť prechádzať budovami Slovenského rozhlasu, Národnej rady SR či Bratislavského hradu, ktoré však boli zasadené do obľúbeného štýlu Cyberpunku.

qopro
Zdroj: QORPO

Práve tieto budovy zároveň zohrávajú úlohu ako obsadzovacie spoty, ktoré musí daný tím chrániť pred nepriateľom, vďaka čomu získava body. Tie sa okrem obsadzovania strategických území udeľujú aj za killy.

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00

V Citizen Conflicte je tvojou úlohou zvyšovať svoj level a postupne sa tak prebojovať z najchudobnejšieho Distriktu 10 až na vrchol v Distrikte 1, pričom každá oblasť je absolútne jedinečná s vlastným príbehom a so špecifickými znakmi. 

Pôsobivá grafika a úžasné prostredie vďaka Unreal Engine 5

Ide o vôbec prvú slovenská multiplayerovú „strieľačku“ vytvorenú v Unreal Engine 5, čo sa odráža na unikátnej a veľmi pôsobivej grafike na vysokej úrovni s poriadnou intenzitou a akciou. Nová generácia známeho enginu, na ktorom hra beží, ponúka úžasné prostredie a fotorealistickú grafiku. Na Unreal Engine 5 aktuálne bežia aj hry ako Fortnite, The Matrix Awakens, ale aj očakávané hry ako The Witcher 4: Polaris alebo Tekken 8, ktoré ešte len majú vyjsť. 

Kamera, pohyb postavy, strieľanie a celková hrateľnosť a zážitok z hry sú na veľmi obstojnej úrovni. Citizen Conflict sme si naozaj užili, a to aj napriek tomu, že spočiatku boli neznáme mapy a okamžitý nábeh do hry mierne chaotické. Po chvíli hrania sme sa však do toho rýchlo dostali. Rozhranie je estetické a prehľadné, no úvodné lobby sa nám v alfa verzii zdalo trochu jednoduché a „prázdne“.

qopro
Zdroj: QORPO

Okrem prepracovaného deja hra ponúka aj výrazných hrdinov, z ktorých každý má inú jedinečnú schopnosť. V kategórii útočníkov máš na výber z postáv ako Dyor, Karma, Kirx 9000, Blinder či Tunkas, ktoré sú určené skôr pre hráčov s ofenzívnym štýlom hry. Ak preferuješ skôr taktický štýl hry, na výber máš postavy z kategórie špecialistov – Lutra Page, Smiler alebo Zodiac.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš tieto nostalgické hry z nášho detstva len podľa screenshotov? KVÍZ: Spoznáš tieto nostalgické hry z nášho detstva len podľa screenshotov? 31. januára 2024, 18:30

Ďalej je tu kategória medikov (The Doctor a Delta) na uzdravovanie spojencov v tíme a poslednou kategóriou sú tzv. supporteri (Billy, Hammerhead, Thunder a Vigo), ktorí vďaka svojim obranným schopnostiam a dôvtipu slúžia ako podpora tímu. 

V aktuálnom vydaní sme počas alfa testovania mali zatiaľ k dispozícii 5 z nich, ktorí ponúkali napríklad schopnosť dočasnej neviditeľnosti, launchpadu či zrýchleného šprintu. Vývojári QOPRO chcú navyše na mesačnej báze vydávať nové kapitoly, ktoré budú posúvať príbeh hry.

qopro
Zdroj: QORPO
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia