Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. mája 2023, 20:15
Čas čítania 1:15
Richard Balog

Modely inšpirované potápačským výstrojom aj majstrovské krajčírstvo. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton

Modely inšpirované potápačským výstrojom aj majstrovské krajčírstvo. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Kreatívny riaditeľ Nicolas Ghesquière predstavil kolekciu Cruise 2024, ktorá má uvoľnenú prázdninovú atmosféru a vyzerá skvelo.

Vedenie spoločnosti Louis Vuitton privítalo tohtoročnú letnú sezónu vo veľkom štýle, keď predstavilo novú kolekciu pre ženy s podtitulom Cruise 2024.

Prehliadka sa uskutočnila na malom súkromnom ostrove Isola Bella na jazere Maggiore, ktorý v minulosti patril slávnej rodine Boromejských. Išlo o prvú prehliadku módneho domu Louis Vuitton v Taliansku. Medzi hosťami nechýbali známe tváre vrátane Oprah Winfrey či Madonny, ktoré si vychutnali skvelú šou. 

Ako uvádza BoF, kolekcie Cruise, Holiday alebo Resort sa uvádzajú na trh medzi dvoma hlavnými sezónami ready-to-wear. Pôvodne boli vytvorené s ohľadom na cestovný ruch pre zákazníkov, ktorí potrebovali šatník na cesty v polovici sezóny do iného podnebia.

V súčasnosti si ich osvojili mnohé veľké značky ako príležitosť uviesť na trh úplne novú kolekciu, ktorá pokrýva vysoký dopyt po produktoch počas celého roka.

Odporúčané
Hodinky Patek Philippe, ktoré vlastnil posledný čínsky cisár, predali za 6,2 milióna dolárov Hodinky Patek Philippe, ktoré vlastnil posledný čínsky cisár, predali za 6,2 milióna dolárov 24. mája 2023, 17:00
Kreatívny riaditeľ Nicolas Ghesquière predstavil kolekciu Cruise 2024, ktorá má uvoľnenú prázdninovú atmosféru.
Kreatívny riaditeľ Nicolas Ghesquière predstavil kolekciu Cruise 2024, ktorá má uvoľnenú prázdninovú atmosféru. Zdroj: Louis Vuitton

Tieto slová potvrdzuje aj najnovšie dielo kreatívneho riaditeľa ženskej línie v módnom dome Louis Vuitton Nicolasa Ghesquièra, ktorý ukázal 50 siluet v uvoľnenej prázdninovej atmosfére. „Začali sme s myšlienkou, že dievčatá pochádzajú z vody, ako morské panny z jazera, a menia sa na niečo iné. Na konci sa z morskej panny stane kvetina, ale možno nie kvetina, ktorá existuje,“ uviedol pre Vogue na margo inšpirácie Ghesquière.

Kolekcia predstavuje príbeh o výnimočnosti a je inšpirovaná viacerými vplyvmi. Odhaľuje hybridnú eleganciu barokového prepychu a nových materiálov. Ghesquière nachádza rovnováhu súčasnej ženskosti a romantiky, ktorú interpretujú nielen jednotlivé návrhy, ale aj atmosféra súkromného ostrova Isola Bella s rozprávkovými záhradami.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Spomedzi množstva kreatívnych modelov nás najviac zaujali extravagantné masky na tvár, fascinátory obrovských rozmerov, ale aj dlhé šaty s balónovými rukávmi, vrchné diely inšpirované potápačskými odevmi či asymetricky strihané svetre, kožené doplnky a elegantné kabáty.

Odevná spoločnosť Louis Vuitton, ktorá patrí pod konzorcium LVMH, je najväčším predajcom luxusnej módy na svete. Podľa odhadov banky HSBC sa tržby Louis Vuitton v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia