Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. mája 2023, 10:00
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

BMW prerobilo malý roadster Z4 na extravagantné kombi, z ktorého vyrobí exkluzívne niekoľko kusov

BMW prerobilo malý roadster Z4 na extravagantné kombi, z ktorého vyrobí exkluzívne niekoľko kusov
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

Dobre známy roadster Z4 prerobili na zaujímavé vozidlo v štýle Shooting Brake.

Mníchovská automobilka pripravila pri príležitosti otvorenia podujatia Concorso d' Eleganza Villa d' Este 2023 svetovú premiéru novej štúdie BMW Concept Touring Coupé. Uzavretý dvojmiestny automobil, ktorý vznikol iba ako jeden kus, pokračuje v tradícii legendárnych klasických modelov značky BMW ako nadčasový symbol slobody na štyroch kolesách a radosti zo spoločného cestovania.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30

Základom pre štúdiu poslúžil roadster Z4, ktorý prerobili na zaujímavé vozidlo v štýle Shooting Brake. Ručne vyrobený a zároveň len jediný kus štúdie BMW Concept Touring Coupé tak spája tradičnú koncepciu karosérie s technológiou puristického moderného športového vozidla. Jeho proporcie a názov totiž pripomínajú model BMW 328 Touring Coupé, ktorý už v roku 1940 vyhral vytrvalostné preteky Mille Miglia. Riešením zadnej časti sa súčasne prikláňa k vozidlám BMW radu 02 zo začiatku 70. rokov, ktoré sa vyznačovali označením Touring v názve, aby sa odlíšili od klasických sedanov. 

BMW, Touring Coupé,BMW, Touring Coupé,BMW, Touring Coupé,BMW, Touring Coupé,
Zobraziť galériu
(19)

Luxusné prostredie v interiéri vytvárajú precízne spracované kožené povrchy od talianskeho výrobcu Poltrona Frau. Priestor za sedadlami tak na rozdiel od klasickej Z4-ky poskytuje množstvo miesta na uloženie batožiny. Atmosféru interiéru Touring Coupé definuje obvyklá orientácia kokpitu značky BMW na vodiča s maximálnou pozornosťou na výber materiálov, farebné zladenie a spracovanie.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Exkluzívne dvojfarebné vyhotovenie z talianskej kožiarskej dielne Poltrona Frau horizontálne rozdeľuje interiér na dva odlišné farebné segmenty. Tmavohnedý tón v hornej časti vraj napomáha sústredeniu pri jazde, zatiaľ čo útulné pohodlie a teplo do interiéru prináša svetlohnedá sedlová farba v jeho spodnej časti.

Štúdiu poháňa typický radový šesťvalcový benzínový motor, žiadne ďalšie parametre však nezverejnili. Dá sa predpokladať, že ide o tradičnú motorickú verziu M40i s výkonom 250 kW/340 koní a 500 Nm. Sila putuje na zadné kolesá cez 8-stupňový automat ZF. BMW plánuje auto vyrábať v malosériovej kvóte, počet jej kusov ani cenové relácie však nepoznáme.

BMW, Touring Coupé,
Zdroj: BMW
Domov
Zdieľať
Diskusia