Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. mája 2023, 13:27
Čas čítania 0:33
Dominik Vetrák

Český Blade Runner? Sci-fi film Bod obnovy je o budúcnosti, v ktorej človek žije aj po smrti vďaka prenosu vedomia

Český Blade Runner? Sci-fi film Bod obnovy je o budúcnosti, v ktorej človek žije aj po smrti vďaka prenosu vedomia
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY BOD OBNOVY
Uložiť Uložené

Česko-slovenský film Bod obnovy dorazí do kín v septembri. Sleduj prvý trailer na ambiciózny film.

Česko-slovenský film Bod obnovy je ambicióznym sci-fi odohrávajúcim sa v roku 2041, keď majú všetci ľudia ústavné právo prežiť „jeden celý život“. Ak človek zomrie, oživia ho a pokračuje ďalej. Stačí si každé dva dni pravidelne vytvárať digitálnu zálohu svojej osobnosti, takzvaný „bod obnovy“. Zaslúži si však vôbec ľudstvo právo na druhú šancu?

Odporúčané
RECENZIA: Strážcovia galaxie 3 – najlepšia marvelovka od Avengers: Endgame RECENZIA: Strážcovia galaxie 3 – najlepšia marvelovka od Avengers: Endgame 3. mája 2023, 18:00

Podobnými otázkami bude sužovaná hlavná hrdinka filmu – detektívka, ktorá dostane za úlohu vyriešiť vraždu jedného z autorov technologického riešenia, ktoré obnovuje životy. Prvá ukážka zatiaľ neprezrádza mnoho detailov z deja, ale je zrejmé, že pátranie bude prebiehať vo vizuálne atraktívnom svete blízkej budúcnosti, plnej futuristických budov a technológií.


Zahrajú si Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil ml. či Jan Vlasák. Zo slovenských hercov sa ukážu Richard Stanke či Milan Ondrík. Bod obnovy je celovečerným debutom režiséra Roberta Hloza a v slovenských kinách ho uvidíme 21. septembra 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia