Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2023, 14:47
Čas čítania 1:33
Denisa Šútorová

Tanier za 320 eur či ležadlo za 6 000 eur. Jacquemus láka na vintage dizajn a leto

Tanier za 320 eur či ležadlo za 6 000 eur. Jacquemus láka na vintage dizajn a leto
Zdroj: Jacquemus x Exteta
MÓDA INTERIÉROVÝ DIZAJN MÓDA
Uložiť Uložené

Zakladateľ a kreatívny riaditeľ módneho domu Jacquemus miluje provensalský štýl, umenie aj vintage. Svoju najnovšiu víziu pretvoril do unikátnej línie nábytku a interiérových doplnkov Objects. Napriek lákavému dizajnu sa ti z cien zatočí hlava.

Horúca správa pre fanúšikov luxusnej francúzskej značky Jacquemus: svoje kreatívne portfólio rozširuje o interiérové doplnky a nábytok. Značka, ktorú má pod vedením zakladateľ Simon Porte Jacquemus, sa kvôli novej vízii spojila so známou talianskou spoločnosťou nábytku Exteta.

Spoločná dizajnová línia s názvom Objects obsahuje predovšetkým exteriérový nábytok a interiérové doplnky, ktoré sú odkazom na ikonickú kolekciu stoličiek Locus Solus z roku 1964 od architektky Gae Aulenti. 

Ležadlo za 5 940 eur či tanier za 320 eur, aj takáto je debutová línia nábytku Jacquemus. Francúzska značka ťa chce zlákať na vintage aj dovolenkový nádych produktov.
Ležadlo za 5 940 eur či tanier za 320 eur, aj takáto je debutová línia nábytku Jacquemus. Francúzska značka ťa chce zlákať na vintage aj dovolenkový nádych produktov. Zdroj: Jacquemus x Exteta

Simone Porte Jacquemus je obrovským nadšencom provensalského štýlu bývania, ale aj umenia a architektúry. „Vždy som sníval o vlastnom rade nábytku... Som veľkým fanúšikom dizajnových stoličiek a už mnoho rokov zbieram vintage stoličky Gae Aulenti, odkedy som ich videl vo filme Jacquesa Derayho La Piscine,“ vyjadril sa zakladateľ módneho domu Jacquemus, ako uvádza portál Fashion Network.

Odporúčané
New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality 10. mája 2024, 15:00

Nová kolekcia inšpirovaná dizajnom Aulenti je doplnená o pastelovú farebnú paletu pripomínajúcu horúce leto v Taliansku. Celý rad exteriérového sedenia vrátane ležadiel či plážových stoličiek je zdobený žltými pruhmi v kombinácii so sivo-bielou štruktúrou.

Nová línia nábytku od Jacquemus je splneným snom všetkých milovníkov umenia. Prvotný ošiaľ po sviežom letnom dizajne celkom rýchlo zastavia astronomické ceny.
Nová línia nábytku od Jacquemus je splneným snom všetkých milovníkov umenia. Prvotný ošiaľ po sviežom letnom dizajne celkom rýchlo zastavia astronomické ceny. Zdroj: Jacquemus x Exteta

Odvážným ťahom sú aj kožené doplnky. V repertoári nájdeš kožené misky, vázu či riad, ale aj kľúčenku v tvare príboru. Tieto vychytávky Jacquemus ponúka v jemne ružovej, modrej, oranžovej či zelenej, no nechýba ani elegantná hnedá.

Jacquemus sa v debutovej kolekcii nábytku a doplnkov vyhral s vintage líniou a farebnou paletou letného Talianska. Z tých astronomických cien sa ti však zatočí hlava.Jacquemus sa v debutovej kolekcii nábytku a doplnkov vyhral s vintage líniou a farebnou paletou letného Talianska. Z tých astronomických cien sa ti však zatočí hlava.Jacquemus sa v debutovej kolekcii nábytku a doplnkov vyhral s vintage líniou a farebnou paletou letného Talianska. Z tých astronomických cien sa ti však zatočí hlava.Jacquemus sa v debutovej kolekcii nábytku a doplnkov vyhral s vintage líniou a farebnou paletou letného Talianska. Z tých astronomických cien sa ti však zatočí hlava.
Zobraziť galériu
(12)

Za kožený tanier si zaplatíš 320 eur, za koženú vázu 370 eur (obe sú však momentálne vypredané). Za cenu ležadla – 5 940 eur – by si už mal aj luxusnú dovolenku mimo Európy a za stoličku v hodnote 1 188 eur aj celkom fajn last minute.

Dizajnér do línie Objects takisto zaradil špeciálny výber kníh a fotografií. Dostupný je portrét Pabla Picassa za 4 800 eur či historické knihy od autorov ako David Hockney a Claude Nori.

Ak sa necháš zlákať touto kapsulovou kolekciou nábytku a doplnkov, Simon Porte Jacquemus ti k nej odporúča zladiť aj módne doplnky z kolekcie Raphia. V ponuke nájdeš slamenú kabelku za 440 eur aj mini plážovú tašku za 380 eur.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Čo sa týka dizajnu a vyhotovenia jednotlivých produktov Objects, rozhodne nemáme čo vytknúť. Milovníci umenia, ktorí sa radi obklopujú investičnými kúskami, si určite prídu na svoje. Ak si však za vyššie uvedené ceny radšej dopraješ niečo iné, nikto nevraví, že o dovolenke v Stredomorí nemôžeš aspoň snívať. Objects slúži aj ako skvelá dávka inšpirácie pre tých, ktorí si chcú vyletniť záhradu, preto ti ešte raz dávame do pozornosti našu galériu vyššie.

Domov
Zdieľať
Diskusia