Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2023, 13:30
Čas čítania 2:58
Adriana Královičová

Dovolenka na Slovensku: 8 dizajnových Airbnb v srdci prírody aj v centre mesta

Dovolenka na Slovensku: 8 dizajnových Airbnb v srdci prírody aj v centre mesta
Zdroj: Airbnb
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN KAM NA DOVOLENKU KAM NA VÝLET – SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku nájdeš dizajnové ubytovanie s romantickou atmosférou.

V minulom článku sme ti priniesli pár tipov na dizajnové Airbnb vo svete. Dnes sa môžeš inšpirovať našim výberom, ak plánuješ „štýlovo“ dovolenkovať na Slovensku. Stavby síce neponúkajú výhľad na more a oceánsky vzduch, no obklopuje ich krásna príroda či historické centrá miest. Nezaostávajú ani v dizajne, ktorý je moderný, nadčasový a šetrný k prírode. Ak hľadáš niečo nezvyčajné, stavby ti ponúknu nielen nezabudnuteľné zážitky, ale zároveň aj  príjemný spôsob ubytovania.

Vybrali sme osem Airbnb skvostov, ktoré sa môžu pýšiť dobre premysleným dizajnom. Niektoré z nich sú v historických budovách s moderným interiérom a vybavením, zatiaľ čo iné sú v prírodnom prostredí s výhľadom na okolitú krajinu. Nájdeš medzi nimi minidomček v strede poľa aj industriálny loft s výhľadom na hrad.

Moderná chatka na okraji lesa

Drevené chatky sú na Slovensku obľúbeným typom ubytovania v prírode. Tento dvojposchodový domček ťa však zaujme moderným dizajnom a elegantnými riešeniami. 

V interiéri dominuje drevo. Užiješ si funkčné zariadenie, budeš piť vodu z vlastnej studne,  ohrievať sa kachľami a užívať si pohodu na terase s ohniskom. Chatku nájdeš na okraji lesa, no za pár minút si v centre Banskej Bystrice. Za jednu noc v modernej chatke zaplatíš 110 eur.

airbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra,Slovensko
Zobraziť galériu
(5)

 

Industriálny loft s átriom 

Ako je už o loftoch známe, aj tento ťa uchváti vysokými stropmi, veľkými oknami a otvoreným priestorom. Presvetlený byt obklopuje rozsiahla terasa v podobe átria, ktoré zdobí olivovník. Dizajnový apartmán sa nachádza priamo v historickom centre Trenčína, okrem toho sa pozeráš priamo na hrad.

Interiér sa nesie v svetlých farbách a industriálnom štýle. Dominuje mu čierna a biela farba. Za noc zaplatíš 90 eur. 

airbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovensko
Zobraziť galériu
(5)

 

Minidomček v strede poľa

Nenápadný dom postavili majitelia svojpomocne, ručne vyrobený je dokonca aj nábytok. Ubytuješ sa v strede poľa a zažiješ ničím nerušený relax. Na terase ťa čakajú ležadlá aj vaničky, v ktorých si môžeš dopriať dobrodružný vonkajší kúpeľ. Interiér disponuje posteľou, kuchyňou aj kúpeľňou. 

Minimalistická stavba obklopená prírodou ti zaručí oddych od všetkých starostí. Ak nad niečím takým uvažuješ, cena za noc je 60 eur. Nachádza sa v obci Lednica neďaleko Trenčína. 

airbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovenskoairbnb,dizajn,interiérový dizajn,architektúra, Slovensko
Zobraziť galériu
(5)
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia