Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2023, 14:30
Čas čítania 3:42
Dominik Vetrák

10 najlepších seriálov, ktoré zhltneš za deň či víkend. Taký binge-watch si ešte nezažil

10 najlepších seriálov, ktoré zhltneš za deň či víkend. Taký binge-watch si ešte nezažil
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Týchto 10 krátkych seriálov si pozrieš aj za jeden deň. Vďaka svojmu tempu sú strhujúce.

Každý z nás má niekedy chuť na seriál, ktorý dokáže zhltnúť za jeden či niekoľko dní (takzvaný binge-watch). Nižšie preto nájdeš 10 skvelých minisérií na HBO Max a Netflixe. Ide o seriály, ktoré majú len jednu sériu a niekedy len niekoľko epizód, takže si ich dokážeš pozrieť všetky aj na jedenkrát či počas víkendu.

Odporúčané
Aké hry vyjdú v apríli? Návrat zombíkovskej legendy, rytier Jedi, očakávaná PS5 exkluzivita s revolučnou fyzikou či nový Minecraft Aké hry vyjdú v apríli? Návrat zombíkovskej legendy, rytier Jedi, očakávaná PS5 exkluzivita s revolučnou fyzikou či nový Minecraft 4. apríla 2023, 16:30

The Night Of – 8 epizód (HBO Max)

Mladý a usilovný moslimský študent Naz (Riz Ahmed) urobí na párty chybu, ktorá mu však zničí život a pri ktorej divákovi stuhne krv v žilách. Nejde totiž o žiadny vymyslený príbeh, ale niečo, čo sa môže stať komukoľvek z nás. Naza totiž obvinia z vraždy a zosype sa mu celý život.

Miniséria sa zameriava na dôsledky takéhoto obvinenia a na to, ako to dokáže nielen zmeniť, ale úplne zničiť život človeka. Ide o depresívnu sondu do života skutočných ľudí, po ktorej ti slová útechy ostanú zaseknuté v krku a na samotný záver nebudeš vedieť reagovať. Seriál exceluje aj vďaka vynikajúcej réžii a hereckým výkonom. 

Queen’s Gambit – 7 epizód (Netflix)

Rola, vďaka ktorej herečka Anya Taylor-Joy už nadobro prerazila v Hollywoode a po ktorej si ju zamilovali úplne všetci. V seriáli stvárnila talentovanú hráčku šachu, z ktorej sa v priebehu niekoľkých rokov stane jedna z najlepších hráčok šachu na svete, a to v strhujúcom príbehu s dejovými zvratmi, romantickou zápletkou a napínavými šachovými turnajmi (áno, tvorcom sa podarilo spraviť zo šachu strhujúci divácky zážitok). 

Band of Brothers – 10 epizód (HBO Max)

Seriál sa začína pohľadom na výcvikové stredisko americkej armády, v ktorej hlavní hrdinovia formujú špeciálnu streleckú jednotku, s ktorou diváci strávia 10 epizód plných násilia, drámy, ale aj emócií a veľkolepých vojnových scén. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Títo vojaci sa zúčastnili na viacerých slávnych vojenských akciách, ako napríklad najväčšej výsadkovej operácii v dejinách s názvom Market Garden či dobytí Hitlerovej „nedobytnej“ pevnosti Berchtesgaden.

Kalifát – 8 epizód (Netflix)

Dej sa inšpiroval skutočnou udalosťou (Bethnal Green trio) o troch stredoškolských dievčatách, ktoré v roku 2015 členovia teroristickej organizácie Islamský štát zlanárili do svojich radov a kde nakoniec aj zahynuli.

V jednej z dejových línií seriálu sa žena Pervin snaží vrátiť do Švédska po tom, čo oľutuje svoje rozhodnutie žiť v Islamskom štáte, kde jej už len za vlastníctvo telefónu hrozí obesenie na ulici.

Jej manžel sa zhodou okolností zúčastňuje na plánovaní veľkej teroristickej akcie vo Švédsku, takže sa na konci pretnú viaceré dejové línie. Kalifát je mrazivý a strhujúci seriál s emotívnym a autentickým príbehom podľa skutočných udalostí.

Mare of Easttown – 7 epizód (HBO Max)

Kate Winslet je detektívka Mare v meste Easttown. V minulosti tu zmizla tínedžerka, no záhadný prípad nikdy nevyriešili. Občas sa stane aj nejaký zločin, ale Mare väčšinu z tohto zvláda s chladom skúsenej policajtky, ktorá vie, ako k situáciám pristupovať.

Horšie to má v súkromnom živote, keď nezvláda zásnuby svojho exmanžela, rebelujúcu tínedžerskú dcéru a doteraz sa nespamätala zo samovraždy svojho drogovo závislého syna, ktorý jej po sebe zanechal iba depresie a vnuka.

Domov
Zdieľať
Diskusia