Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
5 nebezpečných wellness rád od celebrít: opálený anál, infúzia miesto pestrej stravy či predražené „detox“ čaje

Vaginálne vajíčka a doplnky pre vaginálne zdravie

Vagína potrebuje podstatne menej vecí, než koľko sa ti celebrity snažia na sociálnych sieťach predať. Mali sme tu už hádam (dúfame) všetko: vaginálne naparovanie, cukríky na voňavú a sladkú vagínu, vaginálne výplachy...

Celý ošiaľ s wellnessom určeným pre pošvy však začala opäť raz Gwyneth Paltrow. Na jednej strane prelomila tabu a pomohla rozpútať verejné diskusie o ženskom zdraví a ženskej rozkoši, na druhej strane musela za jeden zo svojich produktov zaplatiť 145-tisícovú pokutu, pretože svoje „yoni vajíčka“ propagovala tvrdeniami, ktoré nestáli na vedeckých dôkazoch.

Keď je reč o Gwyneth Paltrow, zaslúžila by si vlastný článok o pochybných praktikách, ktoré odporúča. Okrem opaľovania genitálií, yoni vajíčok a infúznych ošetrení propagovala a predávala aj bioenergetické náplasti, ktoré ti majú zabezpečiť telesnú rovnováhu, pomáhať s imunitou či úzkosťami. Gwyneth propagovala aj vaginálnu náparku (viac o tom, prečo je nebezpečná, sa dočítaš tu) a terapiu s včelami, pri ktorej sa dobrovoľne nechala pichnúť a nazývala to včelou akupunktúrou. S propagáciou prestala, keď jedna žena v Španielsku v dôsledku alergickej reakcie na žihadlo zomrela.
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa goop (@goop)

Pri yoni vajíčkach ide o ezoterikou inšpirované sexuálne pomôcky, ktoré ti však môžu ublížiť. Vajíčka zvyčajne vyrobené v čase svojej najväčšej slávy z jadeitu mali ženám zvýšiť sexuálnu energiu, posilniť zdravie a priniesť rozkoš. Odporúčali ich aj na cviky pre panvové dni (tzv. Keggelove cviky). Gynekologičky a gynekológovia z nich však nadšení neboli.

Yoni vajíčka sú zvyčajne z minerálov alebo kryštálov (keďže majú mať aj spirituálny účinok). Tieto materiály nie sú bezpečné, najmä na vnútorné použitie, a to pre spôsob, akým sú minerálne kamene opracované. Na povrchu sú malé trhlinky, ktoré môžu pošvu porezať či zaniesť do nej baktérie, keďže nehladký povrch sa nedá vydezinfikovať stopercentne. Vedie to k rôznym bakteriálnym zápalom alebo aj k syndrómu toxického šoku.

Odporúčané
Celebrity ťa presviedčajú, že tvoja vagína má chutiť ako med a že si ju môžeš napariť bylinkami. Takto zarábajú na tvojom zdraví Celebrity ťa presviedčajú, že tvoja vagína má chutiť ako med a že si ju môžeš napariť bylinkami. Takto zarábajú na tvojom zdraví 19. februára 2023, 12:30

V skratke, vagíny viac ocenia čistú vodu a láskavý dotyk než akýkoľvek z vyššie spomenutých produktov.

Detox a „vyplavovanie odpadu z tela“

V istom bode sa internet zlomil a stal sa závislým od slova detox. Najväčší boom zrejme zažili detoxikačné nápoje a čaje. Nazývané aj ako teatox (tea + detox), rôzne značky v priebehu rokov ponúkali niekoľkotýždňové očistné plány. Cieľom týchto čajov bolo „vyplaviť z tela toxíny“, vítanými vedľajšími účinkami bolo schudnutie či trebárs čistejšia pokožka. Rôzne značky propagovali napríklad Hillary Duff, Bella Thorne, Nicki Minaj, Ashley Benson, Vanessa Hudgens či Lindsay Lohan.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 🔮Vanessa Hudgens🔮 (@vanessahudgens)

Lekári však opakovane upozorňujú, že naše telo má na detoxikáciu všetko, čo potrebuje. „Predstavy o detoxe popierajú základy biológie prvého ročníka. Naše telo sa neustále detoxikuje samo. Máme na to úplne dostačujúce orgány a mechanizmy, ktoré nepotrebujú nijakú pomoc detoxikačných kúr,“ povedala nám odborníčka na výživu Nikoleta Šimonová

Odporúčané
Na obed bujón s vodou, na večeru preháňadlo. Detox toxíny neodplaví, rapídne diéty môžu spôsobiť opačný efekt Na obed bujón s vodou, na večeru preháňadlo. Detox toxíny neodplaví, rapídne diéty môžu spôsobiť opačný efekt 12. apríla 2022, 14:30

Je pravda, že čajová kúra za sto eur ťa konečne donúti vypiť dostatok tekutín, ak však obsahuje preháňadlá, zbytočne si svoje trávenie potrápiš. Na prirodzené rozkladanie a vyplavovanie toxínov tvojmu telu stačí pečeň, obličky, tráviaci trakt, pľúca a koža. A ak by nestačili, ide o stav, ktorý si vyžaduje lekársku pomoc, nie špeciálny čajík za desiatky eur. 

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia