Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
7 značiek, ktoré si zaslúžia rovnaký hype ako Supreme. Spoznaj produkty z dielní KidSuper Studios, BODE alebo AGR Knit

ADISH

Medzi streetwearové značky s výrazným potenciálom patrí aj táto izraelsko-palestínska značka so sídlom v Tel Avive. ADISH má silné názory a prináša ich prostredníctvom oblečenia, ktoré v sebe spája moderné siluety s tradičnými remeslami z krajín Blízkeho východu.

Zakladatelia Amit Luzon a Eyal Eliyahu sa stretli v rámci iniciatívy pre rodiny postihnuté konfliktami v regióne, čo ich inšpirovalo k spoločnej tvorbe. Spája ich vízia o vytvorení alternatívnej cesty k zmene prostredníctvom podnikania a kreativity, aby dokázali to, čo nedokáže politika.

ADISH
Zdroj: ADISH

Spoločný projekt nazvali ADISH podľa hebrejského slova pre apatiu, čo je politické vyhlásenie, ktorým dúfajú, že sa im podarí zvrátiť aspoň časť apatie voči konfliktu.

Celý sortiment sa vyrába v okupovanej Palestíne a Izraeli s cieľom zachovať tradičné remeslá. Napríklad ručne šitý tatreez vyrábajú palestínske remeselníčky v utečeneckých táboroch. Každý odev je zároveň ozdobený nášivkou, na ktorej je uvedené miesto, kde bol vyrobený, a názov skupiny remeselníkov, ktorí ho vyšili.

Značka, ktorá sa za pomerne krátky čas dostala na pulty obchodov, ako sú MR PORTER či Mytheresa, má charakter a originalitu, vďaka čomu si získava miesto na výslní odevného priemyslu. Doplníš svoj šatník o návrhy polokošieľ z hrubých tkanín, mikiny s dlhými šnúrkami a vyšívanými vzormi alebo komfortné šľapky zo spolupráce s japonskou značkou Suicoke? 

ADISH
Zdroj: ADISH
Aktuálna ponuka značky ADISH

Gabriela Hearst

Bývalá modelka Gabriela Hearst vo svojej rovnomennej značke ponúka nadčasové oblečenie inšpirované jej detstvom v Uruguaji a životom v New Yorku. Talentovaná návrhárka našla dokonalú rovnováhu medzi praktickosťou a dizajnom. Každý kúsok je vytvorený cielene a s osobitným zreteľom na udržateľnosť, čo by malo byť dlhodobým trendom v odevnom priemysle. 

Založenie rovnomennej značky v roku 2015 predstavovalo pre Hearst uctenie si dedičstva svojej rodiny, ako aj prevzatie prevádzky ranča svojho otca v Uruguaji. Vytvorila značku, ktorá odráža pomalšie tempo a proces, kde sa veci vyrábajú so starostlivosťou a detailmi, kde je tradícia dôležitejšia ako trend.

Súčasťou kolekcie jeseň/zima 2021 od značky Gabriela Hearst boli okrem iného priehľadné úpletové šaty v rôznych farebných vyhotoveniach.
Súčasťou kolekcie jeseň/zima 2021 od značky Gabriela Hearst boli okrem iného priehľadné úpletové šaty v rôznych farebných vyhotoveniach. Zdroj: Gabriela Hearst

Výsledkom sú silné a moderné kolekcie bez toho, aby Hearst akýmkoľvek spôsobom porušila svoju etiku, respektíve kľúčové hodnoty, pričom berie do úvahy, odkiaľ pochádzajú materiály a kto ich vyrába – tomu hovoríme poctivý luxus, ktorý prežije dekády a stále bude cool. Možno pôjde o trend budúcnosti...

Talentovaná umelkyňa získala za svoju doterajšiu prácu viacero prestížnych ocenení vrátane CFDA Fashion Awards za najlepšiu ženskú návrhárku v Spojených štátoch amerických v roku 2020. Angažuje sa v charitatívnej činnosti a podporuje viacero neziskových organizácií, za čo jej patrí obdiv. 

P. S. Gabriela Hearst je zároveň kreatívnou riaditeľkou pre Chloé.

Gabriela Hearst
Zdroj: Gabriela Hearst
Aktuálna ponuka značky Gabriela Hearst

BODE

V závere článku zostávame v segmente luxusnej módy vďaka značke BODE, ktorá vyjadruje sentiment k minulosti prostredníctvom štúdia osobných príbehov a historických techník výrobných procesov. 

Značku založila návrhárka Emily Adams Bode v roku 2016 a odvtedy predstavuje moderné siluety pracovných odevov pre mužov (čoskoro aj pre ženy) spojených s tradíciami prešívania, aplikácií rôznych prvkov alebo zaplátania. Každý kus rozpráva vlastný príbeh a osloví najmä ľudí s vášňou pre retro módny štýl z obdobia sedemdesiatych rokov.

Medzi návrhmi z kolekcie jeseň/zima 2021 od značky BODE nechýbali pleteniny, páperové bundy ani originálne topánky.
Medzi návrhmi z kolekcie jeseň/zima 2021 od značky BODE nechýbali pleteniny, páperové bundy ani originálne topánky. Zdroj: BODE

Bode prišla na trh s kolekciou jedinečných odevov zložených výhradne zo starožitných textílií a pokračuje v oživovaní americkej pánskej módy originálnym spôsobom, ktorý má potenciál. Každý produkt je šitý na mieru v New Yorku a Dillí a značka je v ponuke známych predajcov vrátane obchodov Mytheresa, MR PORTER alebo Bergdorf Goodman. Ceny jednotlivých kúskov sú priamoúmerné uvedeným aspektom a sú rádovo v stovkách eur.

Americká návrhárka je prvou ženou, ktorá sa predstavila na mužskom týždni módy v New Yorku. V júni 2019 usporiadala svoju prvú prehliadku na parížskom týždni módy pre mužov. Kritici a široká verejnosť Bode chvália za dômyselné využívanie materiálov a reorganizáciu americkej módy, ktorú ukazuje z novej perspektívy.

BODE
Zdroj: BODE
Aktuálna ponuka značky BODE
Odporúčané
Jar v znamení sviežich farieb. Vybrali sme 10 párov tenisiek, ktoré oživia tvoje outfity bez námahy Jar v znamení sviežich farieb. Vybrali sme 10 párov tenisiek, ktoré oživia tvoje outfity bez námahy 21. marca 2023, 14:00
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia