Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2023, 10:00
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Jeep pre modely Renegade a Compass uvádza špeciálnu edíciu, ktorá má spojiť terénne schopnosti s exkluzívnou výbavou

Jeep pre modely Renegade a Compass uvádza špeciálnu edíciu, ktorá má spojiť terénne schopnosti s exkluzívnou výbavou
Zdroj: Jeep
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Nový Renegade Upland aj Compass Upland budú k dispozícii v najsilnejšom vyhotovení, ktoré zastupuje plug-in hybrid.

Vzhľadom na to, že Jeep za posledné obdobie predstavil viaceré špeciálne edície určené pre americký trh, teraz sa sústredí na Európu. Predstavuje edíciu Upland, s ktorou prichádzajú modely Renegade a Compass. Ich cieľom je spojiť terénny vzhľad a terénne schopnosti s exkluzívnejšie vybaveným interiérom a so širšou ponukou výbavy.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Edícia Upland vychádza zo stupňa výbavy Limited, štandardom sú tak full-LED svetlomety, strešné lišty, špecifické 19" disky v dvojfarebnom vyhotovení či najväčšie displeje v interiéroch – Renegade má 7" digitálne budíky a 8,4" dotykový displej infotainmentu Uconnect, zatiaľ čo Compass má až 10,25" budíky a 10,1" stredovú obrazovku. V oboch prípadoch je samozrejmosťou podpora aplikácií Android Auto aj Apple CarPlay. Novinky sú k dispozícii v piatich odtieňoch karosérie (Alpine White, Black, Colorado Red, Sting Gray a Shade Blue), ktoré je navyše možné kombinovať s voliteľne čiernou strechou.

Jeep, Renegade, Compass,
Zdroj: Jeep

Poznávacím znakom je špecificky navrhnutý interiér, kde sú ľahšie umývateľné sedadlá s bronzovými časťami. Početnejšie zastúpenú kožu v kokpite dopĺňajú bronzové dekóry a prešívanie, čím je docielený luxusnejší dojem. Edícia Upload navyše počíta s praktickou plnou výbavou, ktorú Jeep pre tieto modely ponúka, a to vrátane asistentov jazdy v terénne, kde by mali obe novinky podľa značky najviac vynikať.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Modely Renegade Upland a Compass Upland budú navyše k dispozícii v najsilnejšom vyhotovení, ktoré zastupuje hybridná technológia e-Hybrid. Jej súčasťou je 11,4 kWh akumulátor, 1,3-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 132 kW/180 koní, teda výkonnejší derivát z dostupnej ponuky, a zadný elektromotor s výkonom 44 kW/60 koní a 250 Nm. Výkon celej sústavy je 117 kW/240 koní. O sprevodovanie sa stará nová 7-stupňová dvojspojková prevodovka. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme.

Jeep, Renegade, Compass,Jeep, Renegade, Compass,Jeep, Renegade, Compass,Jeep, Renegade, Compass,
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia