Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2023, 10:00
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Nový Mercedes-AMG SL prerobilo Mansory. Jeho motor má 850 koní a 1 150 Nm

Nový Mercedes-AMG SL prerobilo Mansory. Jeho motor má 850 koní a 1 150 Nm
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Renomovaný tuner ukazuje svoju predstavu ideálneho SL.

Keď Mercedes-Benz v roku 2021 predstavil úplne novú generáciu modelu SL, išlo o príjemné prekvapenie. Slávny model totiž mohol skončiť bez nástupcu. Nemecká prémiová automobilka predstavila novinku hneď s dvomi osemvalcovými verziami, no ak by aj napriek tomu 585 koní niekomu nestačilo, o slovo sa práve hlási Mansory.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Renomovaný tuner v rámci aktuálne plodného obdobia ukazuje svoju predstavu ideálneho SL. To je v čiernočiernej konfigurácii, ktorú decentne ozvláštňujú zlatisté detaily. Exteriér dostal kompletný karbónový bodykit, ktorý počíta s nárazníkmi s dodatočnými aerodynamickými prvkami, nová je aj maska, kapota, kryty spätných zrkadiel, bočné prahy, zadný difúzor či väčšie výsuvné krídlo. Celok následne stojí na diskoch FY.5 alebo FD.15, ktoré obúvajú pneumatiky s rozmermi 275/35 R21, respektíve 335/25 R22.

Mansory, Mercedes-AMG, SL,
Zdroj: Mansory

Podľa želania zákazníka je kokpit celý prečalúnený do najjemnejšej kože, všetky švy či farby kože je možné prispôsobiť individuálnym požiadavkám. V prípade ilustračných fotografií interiéru dominuje snehobiela koža, ktorú dopĺňajú početne zastúpené karbónové dekóry či Alcantara na volante.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Pod kapotou sa ukrýva 4-litrový benzínový osemvalec biturbo. Vďaka rozsiahlejším úpravám motora, novému výfukovému potrubiu či premapovaniu riadiacej jednotky Mansory ponúka hneď dva výkonnostné stupne: 

  • P720 – 529 kW/720 k & 1 000 Nm, z 0 – 100 km/h za 3,4 s a maximálka 325 km/h
  • P850 – 625 kW/850 k & 1 150 Nm, z 0 – 100 km/h za 3,2 s a maximálka 332 km/h

Oproti štandardnému výkonu 585 koní je to značný nárast sily. Pripomeňme, že sila putuje cez 9-stupňovú prevodovku AMG Speedshift MCT premiérovo na obe nápravy. Jazdnú obratnosť zlepšuje riadená zadná náprava či hydraulická stabilizácia. Cenové relácie úpravca nezverejňuje.

Mansory, Mercedes-AMG, SL,Mansory, Mercedes-AMG, SL,Mansory, Mercedes-AMG, SL,Mansory, Mercedes-AMG, SL,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia