Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.
13. marca 2023 o 11:30
Čas čítania 1:19
Richard Balog

FOTO: Nič krajšie dnes neuvidíš, pozri si, ako architekti zariadili novostavbu v Prahe s plochou 220 štvorcových metrov

FOTO: Nič krajšie dnes neuvidíš, pozri si, ako architekti zariadili novostavbu v Prahe s plochou 220 štvorcových metrov
Zdroj: Studio Flusser
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY PRAHA
Uložiť Uložené

Moderné bývanie s množstvom vstavaných nábytkov, v ktorom sa varí, stoluje, pracuje, tvorí, relaxuje aj kde sa hrajú deti.

Nič krajšie dnes s istotou neuvidíš, minimálne zo sveta architektúry. Zatiaľ čo naposledy sme sa pozreli do zrekonštruovaného bytu v industriálnom štýle z pražskej Letnej, tentoraz vstúpime do novostavby z roku 2022, ktorá je domovom pre rodinu s malými deťmi. 

Projekt s názvom „Vítejte doma“ je prácou trojice architektov – MgA. Jakub Filip Novák, Mgr. MgA. Daniela Baráčková a Ing. arch. Veronika Amiridis Menichová z ateliéru No Architects. Ich silnou stránkou sú citlivé riešenia dotiahnuté do detailov, ktoré odrážajú jedinečný príbeh každého zámeru a každého klienta.

Dokonalým príkladom je veľkometrážny byt z Prahy s úžitkovou plochou 228 štvorcových metrov s množstvom vstavaných nábytkov, v ktorom sa varí, stoluje, pracuje, tvorí, relaxuje aj kde sa hrajú deti.

Odporúčané
FOTO: Industriálny dizajn v plnej kráse. Vstúp do zrekonštruovaného bytu z pražskej Letnej FOTO: Industriálny dizajn v plnej kráse. Vstúp do zrekonštruovaného bytu z pražskej Letnej 6. marca 2023 o 13:30
Bývanie je krok za krokom vybavené masívnym nábytkom navrhnutým na mieru jednotlivým priestorom a jeho užívateľom.
Bývanie je krok za krokom vybavené masívnym nábytkom navrhnutým na mieru jednotlivým priestorom a jeho užívateľom. Zdroj: Studio Flusser

Svetlý byt sa nachádza v novostavbe a disponuje veľkými terasami s výhľadom na českú metropolu. Áno, podobných nehnuteľností sú desiatky, avšak len minimum z nich vyzerá takto dobre. 

Architekti v rámci osvieženia dispozície tohto zbytočne monumentálneho bytu najprv ubrali kus z obývacej miestnosti a pridali pracovňu, herňu a hosťovskú izbu v jednom, aby vytvorili praktickejšie riešenie pre rodinné bývanie. Priestor je možné kedykoľvek otvoriť vďaka veľkým posuvným dverám, ktoré sú dokonale ukryté za veľkou knižnicou. 

Bývanie je krok za krokom vybavené masívnym nábytkom navrhnutým na mieru jednotlivým priestorom a jeho užívateľom – či už ide o dlhý jedálenský stôl s lavicou, oválny kuchynský ostrov či linku s akcentmi pastelovej modrej, pracovné stoly, spálňu, alebo hracie kúty určené pre najmenších členov rodiny. Architekti vložili do návrhu množstvo nádherných dizajnérskych detailov, ako napríklad vzorované dlažby Corners z kolekcie Mattonelle Margherita, vysoké červené nožičky na skriniach alebo žlté kľučky.

Súčasťou kvalitného architektonického návrhu je aj adekvátne zladená technická infraštruktúra. Tepelné telesá, odvetrávacie mriežky rekuperácie, uzávery a rozvádzače pod dvierkami všetkého druhu, ovládače či pripojenia na médiá. V tomto ohľade sú interiéry v novostavbách vždy výzvou, keďže je potrebné sa prispôsobiť už hotovej technickej infraštruktúre budovy. Pozorným pozorovateľom preto neuniknú vetrané kapotáže tepelných telies, skryté trasy digestora či napojenie médií, ktorým bolo potrebné sa prispôsobiť. 

Pozri si galériu od Studio Flusser.  

Bývanie je krok za krokom vybavené masívnym nábytkom navrhnutým na mieru jednotlivým priestorom a jeho užívateľom.No ArchitectsNo ArchitectsNo Architects
Zobraziť galériu
(28)
Domov
Zdieľať
Diskusia