Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2023, 15:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Gronos Coupe EVO C: Mansory sa pochválilo ďalším extrémnym výtvorom. G-čko prišlo o pár dverí, nabralo na sile a exkluzívnosti

Gronos Coupe EVO C: Mansory sa pochválilo ďalším extrémnym výtvorom. G-čko prišlo o pár dverí, nabralo na sile a exkluzívnosti
Zdroj: Mansory
TECH MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Mansory plánuje vyrobiť len 8 exemplárov, každý z nich však bude unikátny a ušitý na mieru zákazníka, preto nepoznáme ani samotné cenové relácie.

Len nedávno nám Mansory predstavilo jeden zo svojich historicky najbrutálnejších výtvorov a už pripravilo ďalší. Opäť ide o vlastný model, teda nielen o doplnky a úpravy techniky, ale o kompletnú prestavbu, ktorá sa volá Gronos Coupe EVO C. Jej základom je Mercedes-AMG G 63, so sériovým vyhotovením však úprava nemá veľa spoločného. Oba konce vozidla síce ostali viac-menej zachované, kabína však prešla rozsiahlymi zmenami.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Mansory najprv odstránilo všetky štyri dvere, stredný B-stĺpik posunuli viac dozadu, takže predné dvere sú dlhšie, otvárajú sa proti smeru jazdy (úchyty zrkadlovo prehodili) a zároveň umožňujú nastupovanie na zadné sedadlá. Druhý pár dverí totiž úplne zmizol, nahradilo ho na mieru vyrobené zadné bočné okno a aj spomínané dlhšie predné dvere. Ikonické G-čko napokon dostalo kompletný karbónový bodykit, na prianie zákazníkov je navyše možné vozidlo osadiť pancierovou ochranou.

Mansory, Gronos Coupé EVO C,
Zdroj: Mansory

Celá prestavba si vyžiadala niekoľko mesiacov príprav, keďže podmienkou bolo zachovanie všetkých bezpečnostných prvkov. Auto stojí na 24" diskoch FD.15, ktoré obúvajú pneumatiky s rozmermi 295/30 R24. Povrch karosérie tvoria odhalené karbónové časti, ktoré pokrýva len priehľadný lak, zatiaľ čo zvyšok panelov je lakovaný špecifickým perleťovým lakom v odtieni Fludium Chrome Atmosphere.

Interiér kompletne prečalúnili do snehobieleho odtieňa, ktorému sekundujú čierne dekóry so špecifickým diamantovým vzorom a zlaté detaily. Predné sedadlá sú vybavené sklápacím mechanizmom, ktorý značne uľahčuje nastupovanie dozadu a nemá za následok stratu pohodlia. Logá Mansory sa nachádzajú na viacerých častiach interiéru, pribudli čierne hliníkové pedále či ručne vyrobený veniec volantu.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Mansory plánuje vyrobiť len 8 exemplárov, každý z nich však bude unikátny a ušitý na mieru zákazníka, preto nepoznáme ani cenové relácie. Rozsiahle zmeny nastali aj v motorovom priestore, kde sa nachádza známy agregát 4.0 V8 biturbo. Z pôvodných 585 koní sa výkon po úpravách vyšplhal až na úroveň 662 kW/900 koní a 1 200 Nm. Vďaka týmto parametrom vie toto mimoriadne exkluzívne G-čko vystreliť na stovku len za 3,3 sekundy a uháňať rýchlosťou 250 km/h.

Mansory, Gronos Coupé EVO C,Mansory, Gronos Coupé EVO C,Mansory, Gronos Coupé EVO C,Mansory, Gronos Coupé EVO C,
Zobraziť galériu
(23)
Domov
Zdieľať
Diskusia