Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. februára 2023, 15:11
Čas čítania 1:19
Richard Balog

Modelka Paulína Pořízková kašle na starnutie a vo veku 57 rokov žiari bez mejkapu na titulke Vogue Scandinavia

Modelka Paulína Pořízková kašle na starnutie a vo veku 57 rokov žiari bez mejkapu na titulke Vogue Scandinavia
Zdroj: Vogue Scandinavia
MÓDA MÓDA VOGUE
Uložiť Uložené

Prirodzená krása je vždy najkrajšia a táto séria fotografií so známou českou modelkou je dôkazom.

Modelka Paulína Pořízková vo veku 57 rokov žiari bez mejkapu a so šedinami na titulnej stránke nového vydania Vogue Scandinavia. Vedenie ikonického módneho magazínu stavilo na spoluprácu so známou Češkou, aby poukázalo na prirodzenú krásu žien v každom veku. O fotografie sa postaral Arseny Jabiev a výsledok stojí za pozornosť.

Jedna z najúspešnejších česko-slovenských modeliek sa v sprievodnom rozhovore podelila o zložitú a často prehliadanú skúsenosť starnutia v módnom priemysle. Okrem iného prezradila, prečo je stredný vek zatiaľ najlepším obdobím jej života aj to, že prekonáva vnútorný smútok, spoznáva randenie v strednom veku a zisťuje, že s pribúdajúcim vekom je len inteligentnejšia a trpezlivejšia.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

„Starnutie s gráciou? V našej kultúre to pre ženy znamená zachovať si mladosť alebo aspoň tak vyzerať. Alebo – odstrániť sa zo sveta, aby ste sedeli a premýšľali o minulosti, zatiaľ čo slúžite tým, ktorí to potrebujú. Takže áno, kašlem na to,“ povedala Pořízková pre Vogue.

Starnutie považuje za výsadu dlhého života, s ktorým môžeš bojovať alebo ho akceptovať. Podľa jej slov existuje však aj tretia možnosť, a to prijať ho – prijať, že dochádza k nevyhnutným zmenám vo vnútri aj navonok a oboje je cenné. Známa modelka tvrdí, že ako rastie vnútorná sila, vrásky odrážajú čas, ktorý človek strávil tým, že sa stal silnejším. Nielen ženám odporúča bojovať s tým, aby sme si udržali zdravé telo a zostali zvedaví a pružní. Bojovali proti hanbe, ktorá sa na nás valí, aby povedala, že už na nás nezáleží. Dôležité je bojovať za to, aby si nás vážili pre osobu, ktorou sme sa stali. 

„Viem, že môžem mať sex kedykoľvek,“ dodala modelka, ktorá dospievala vo Švédsku, v závere inšpiratívneho rozhovoru. Toto je Paulína Pořízková – módna ikona na vrchole svojich síl. Krása skutočne nemá vekové hranice. 

Zabezpeč si výtlačok zimného dvojčísla (február/marec) Vogue Scandinavia, ktoré vyšlo v obmedzenom množstve aj v angličtine. Magazín nájdeš napríklad v ponuke českého obchodu Book Therapy

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Odporúčané
Gucci má nového kreatívneho riaditeľa. Sabato De Sarno predstaví prvú kolekciu v septembri Gucci má nového kreatívneho riaditeľa. Sabato De Sarno predstaví prvú kolekciu v septembri 28. januára 2023, 12:11
Domov
Zdieľať
Diskusia