Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2023, 12:00
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Slávna Lancia chystá veľkolepý návrat, kým sa tak stane, opäť vynovuje zastaraný model Ypsilon

Slávna Lancia chystá veľkolepý návrat, kým sa tak stane, opäť vynovuje zastaraný model Ypsilon
Zdroj: Lancia,
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Už budúci rok príde nový Ypsilon, ktorý má nasledovať nielen nový crossover, ale aj znovuzrodená legenda Delta.

Príbeh značky Lancia je dôkazom toho, že aj slávny výrobca môže padnúť na dno. Talianska automobilka síce ohlásila ambiciózne plány do budúcna, v jej aktuálnom portfóliu je však stále len jeden model, ktorý už predáva len na domácom trhu. Malý Ypsilon je vo svojej 3. generácii na trhu už od roku 2011, no aj napriek tomu sa minulý rok v Taliansku stal druhým najpredávanejším autom. Pri tejto príležitosti tak Taliani opäť svojho drobca inovujú.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Je neuveriteľné, že také staré auto môže byť také úspešné, aj keď len na jednom trhu. Lancia tak prináša nový lak karosérie (Dew Green), disky kolies či paket Silver, ktorý prefarbí exteriérové detaily do trendy čierneho laku. V interiéri sú nové dekóry a čalúnenie, čím je docielený modernejší štýl zastaranej palubnej dosky. Stredová 7" obrazovka podporuje už aj Apple CarPlay a Android Auto.

Lancia, Ypsilon,
Zdroj: Lancia,

Kým sa na trhu neobjaví nová generácia, ktorá je naplánovaná v zmysle novej éry značky na budúci rok, Ypsilnon bude naďalej ponúkať dva spaľovacie agregáty – 1.0-litrový mild-hybrid s výkonom 51 kW/70 koní a 1,2-litrovú verziu Ecochic na LPG. Nástupca už podľa očakávaní prejde zásadnejšou elektrifikáciu. Lancia chce byť od roku 2028 výrobcom čisto elektrických vozidiel.

Odporúčané
Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? 3. januára 2023, 16:30

Dovtedy sa má ponuka rozšíriť nielen o nový Ypsilon, ktorý by mal zavítať aj na ostatné európske trhy, ale aj o crossover Aurelia či legendárny model Delta v znovuzrodenej podobe.

Lancia, Ypsilon,Lancia, Ypsilon,Lancia, Ypsilon,Lancia, Ypsilon,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia