Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2023, 16:56
Čas čítania 1:17
Tímea Krauszová

Známa kozmetická značka ti po naskenovaní tváre pomocou 3D tlače vyrobí výživové doplnky na mieru vo forme cukríkov

MÓDA KOZMETICKÉ ZNAČKY KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU VÝŽIVOVÉ DOPLNKY
Uložiť Uložené

Novinku predstavili na tech summite CES 2023.

Známa kozmetická značka Neutrogena na poslednom tech summite CES 2023 predstavila inovatívny spôsob výroby doplnkov výživy. Ich Skin360 Skinstacks gumené cukríky sú vraj plné vitamínov a minerálov, ktoré prispievajú k zdravej pokožke. Vytvoria ich po naskenovaní tváre zákazníka pomocou 3D tlače, informuje Mashable.

Krása zvnútra bude zrejme mantrou skincare značiek

Už aj Neutrogena nastúpila na doteraz influencerkami vedený trend doplnkov pre pleť. Na rozdiel od klasických smoothies či gumených cukríkov je však mix šitý na mieru. Technológia vznikla v spolupráci s firmou Nourished, ktorá sa špecializuje na 3D tlač „výživných gumených cukríkov“.

Odporúčané
Oplatí sa ti investovať do kolagénových doplnkov? Opýtali sme sa odborníkov, ako si vybrať ten správny na bolesti či vrásky Oplatí sa ti investovať do kolagénových doplnkov? Opýtali sme sa odborníkov, ako si vybrať ten správny na bolesti či vrásky 28. februára 2021, 14:29

Zoznam odporúčaných doplnkov si môžeš pozrieť v aplikácii Neutrogena Skin360 (tú predstavili na rovnakom tech summite v roku 2020). Pri skene tváre využívajú AI, ktorá podľa webu Cosmetic Design analyzuje hladkosť a žiarivosť pokožky a prítomnosť vrások. Algoritmus využíva viac ako stotisíc pixelov kože a dokáže analyzovať viac ako dvetisíc vlastností tváre. Databázu vytvorili na základe 10-tisíc vzoriek tvárí rôznych rás a typov pleti.

Funguje to jednoducho. Do apky nahráš svoje fotky, odpovieš na niekoľko otázok o cieľoch, ktoré chceš v súvislosti so svojou pokožkou dosiahnuť, a na základe toho ti apka navrhne ideálny mix doplnkov. Tie sú vegánske, bez cukru a doručujú ich v kompostovateľných obaloch. Vybrať si môžeš z príchutí ako melón, broskyňa, kyslé jabĺčko, kyslá višňa či mix bobúľ a môžeš si zakaždým vybrať inú príchuť. Zásoba na štyri týždne ťa bude stáť 50 dolárov a služba je dostupná pre ľudí starších ako 13 rokov.

Firma zákazníkom odporúča urobiť si novú analýzu každý štvrťrok, aby boli informácie a odporúčania aktuálne. Potreby pokožky sa podľa Melissy Snover, CEO Remedy Health (materská spoločnosť firmy Nourished), menia napríklad vplyvom prostredia alebo vekom.

V ponuke je päť rôznych doplnkov výživy rozdelených podľa cieľa: ageless (predchádzanie starnutiu), clear (čistá pleť), hydrate (hydratácia), glow (rozjasnenie) a resilient (posilnenie). Základom doplnkov sú vitamíny A, C a E, ďalej selén, vitamín D3 a zinok. Zvyšok zloženia je prispôsobený podľa potrieb jednotlivca, pridávajú napríklad biotín či kurkumín.

Domov
Zdieľať
Diskusia