Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2023, 11:00
Čas čítania 2:43
Dominik Vetrák

10 milovaných seriálov, ktoré sa skončia v roku 2023

10 milovaných seriálov, ktoré sa skončia v roku 2023
Zdroj: Netflix, Apple TV+
FILMY A SERIÁLY ZRUŠENÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Netflix príde o viacero obľúbených seriálov, ktoré mali vysokú sledovanosť.

Každý rok sa musíme zmieriť s tým, že sa končia niektoré milované seriály. V niektorých prípadoch to nie je na škodu, keď klesá kvalita alebo keď príbeh nemá kam ďalej smerovať. 

Odporúčané
The Last of Us je najlepší seriál natočený podľa videohry. Recenzenti sa rozplývajú nad hercami a emotívnym príbehom The Last of Us je najlepší seriál natočený podľa videohry. Recenzenti sa rozplývajú nad hercami a emotívnym príbehom 11. januára 2023, 17:00

1. The Umbrella Academy (Netflix)

Predošlá séria bola aj napriek niektorým scenáristickým problémom zábavná. Rozlúčiť sa s hrdinskou rodinou Hargreevesovcov bude smutné, ale nevyhnutné. Nemôžu svet zachraňovať donekonečna a po tom všetkom, čo zažili, si už zaslúžia oddych.

Tvorca seriálu Steve Blackmann sa pre Netflix pustí do tvorby sci-fi seriálu Horizon: Zero Dawn podľa videohry na playstation, v ktorej hrdinka Aloy bojuje v budúcnosti na spustošenej planéte Zem s robotickými dinosaurami. 

The Umbrella Academy  3. séria
Zdroj: Netflix

2. Ted Lasso (Apple TV+)

Jason Sudeikis tu hrá trénera amerického futbalu, ktorý prijme ponuku trénovať futbalové mužstvo v Anglicku. Problémom je, že o tomto športe nevie absolútne nič. Za jeho rozhodnutím odísť sa skrývajú rodinné a psychické problémy, ktorým tréner Ted Lasso v priebehu dvoch sérii čelil.

Seriál je veľmi pozitívne naladený, a to aj napriek tomu, že pracuje s depresívnymi témami. Tvorcovia stvorili unikátne postavy a herci ich zahrali s gráciou, vďaka čomu si ich hneď zamiluješ. Príbeh sa však už blíži ku koncu, a tak sa môžeš tešiť aspoň na finále. 

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

3. The Flash

Po deviatich sériách sa skončí aj príbeh o komiksovom hrdinovi Flash, ktorý v seriáli bojoval s rôznymi hrozbami ľudstva a cestoval pritom aj v čase. Vo finálnej sérii sa ukáže aj hrdina Arrow, ktorý rozbehol celý prepojený seriálový svet Arrowverse (Flash, Arrow, Legends of Tomorrow, Supergirl...). 

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

4. Handmaid’s Tale (HBO Max)

Príbeh služobníčok, ktoré zotročili noví politici v reformovanej krajine USA, tvorcovia ukončia po jemnom naťahovaní. V poslednej sérii sa dozvieme, ako sa skončí odboj a či sa USA vrátia späť do pôvodného stavu, alebo bude dystopická krajina smerovať k záhube.

The Handmaid’s Tale
Zdroj: Hulu

5. Star Trek: Picard (Paramount+)

Sir Patrick Stewart sa vrátil vo svojej najikonickejšej role. Dej seriálu sa začína 20 rokov po udalostiach Star Trek: Nemesis, kde bol Picard naposledy. Nový seriál je dosť nostalgický a užijú si ho najmä fanúšikovia Star Trek: The Next Generation. Tvorcovia cítili, že príbeh smeruje ku koncu, a rozhodli sa ho zbytočne nenaťahovať. 

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

6. The Crown (Netflix)

Po fantastických štyroch sériách prišla studená sprcha v podobe piatej série. Nové časti neboli zďaleka také kvalitné ako predošlé. Aj napriek tomu, že 6. séria bude posledná, mohli tvorcovia rozšíriť príbeh na základe búrlivých udalostí v kráľovskej rodine počas posledných rokov. 

Princ Philip sa v predchádzajúcich epizódach mnohokrát cítil zatienený postavením svojej manželky, v 6. sérii je to však práve Alžbeta, ktorá sa dostáva do úzadia.
Princ Philip sa v predchádzajúcich epizódach mnohokrát cítil zatienený postavením svojej manželky, v 6. sérii je to však práve Alžbeta, ktorá sa dostáva do úzadia. Zdroj: Twitter/@TheCrownNetflix

7. The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon Prime Video)

Obľúbená komediálna dráma zachytáva život stand-up komičky, ktorá v sebe objaví talent zabávať ľudí po tom, čo ju opustí manžel. Bohužiaľ pre ňu, deje sa to v roku 1958, keď mali ženy značne horšie postavenie v spoločnosti ako v súčasnosti, takže uspieť bude nesmierne náročné.

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

8. Manifest (Netflix)

Sci-fi seriál zachytáva posádku lietadla, ktoré z ničoho nič zmizne počas letu. Lietadlo sa objaví o 5 rokov neskôr a nikto nevie vysvetliť, čo sa stalo. Ani jeden z cestujúcich pritom nezostarol ani o deň. Televízna stanica NBC seriál predčasne zrušila, a tak sa fanúšikovia nedozvedeli, ako sa príbeh skončí a čo sa skutočne stalo s lietadlom. Seriál zachránil Netflix, na ktorom tento rok uvidíme posledné časti. 

Manifest
Zdroj: Netflix

9. Snowpiercer (Netflix)

Skvelý sci-fi film Snowpiercer od oscarového režiséra Bonga Joona Hoa dostal seriálové spracovanie, ktoré sa až tak veľmi nepodarilo. Kvalita prvej snímky spočívala v jej originalite a unikátnosti, čo seriál nedokázal rozšíriť.

Príbeh a postavy v ňom boli však natoľko zaujímavé a zábavné, že sa diváci na seriál veľmi rýchlo namotali. Vzhľadom na dej, ktorý sa zameriava na spoločnosť posledných ľudí žijúcich vo futuristickom vlaku, ktorý cestuje naprieč zamrznutou planétou Zem. 

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

10. Fear the Walking Dead

Minulý rok sa skončil hlavný seriál The Walking Dead, no a fanúšikov tohto sveta čaká ďalšia rana. Končí sa aj spin-off Fear the Walking Dead, ktorý zachytával osudy celkom iných postáv počas apokalypsy. Útechou pre nich bude, že koncom roka sa začne nový seriál The Walking Dead: Dead City o dobrodružstve Negana a Maggie a v roku 2024 dorazí miniséria o Rickovi a Michonne. 

seriály ktoré končia
Zdroj: Netflix/AMC/Paramount+/CW/Netflix/Apple TV+/Amazon Prime

Ďalšie populárne seriály, ktoré tento rok začnú vysielať svoje posledné série: Jack Ryan, Never Have I Ever, New Amsterdam, Servant či Riverdale.

Domov
Zdieľať
Diskusia