Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2022, 17:50
Čas čítania 0:49
Peter Vnuk

Tesla zdvojnásobuje v USA zľavy na 7-tisíc eur, predaje jej totiž klesajú

Tesla zdvojnásobuje v USA zľavy na 7-tisíc eur, predaje jej totiž klesajú
Zdroj: Tesla
TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Popredný predajca elektromobilov nemá dôvod oslavovať. Predaje klesajú aj napriek zľavám.

Automobilka Elona Muska zvyšuje v USA úroveň zliav na Model 3 a Model Y. Týka sa to kusov, ktoré doručia novým majiteľom od začiatku budúceho roka. Pokles dopytu po vozidlách tejto značky najviac cítiť práve v Spojených štátoch amerických.

Odkedy Tesla prekročila počet dodaných vozidiel v krajine na úrovni 200-tisíc kusov, už nemá nárok na daňové zvýhodnenia od tamojšej vlády. Zákazníci však napriek tomu môžu očakávať zľavy až do výšky 7 500 dolárov (približne 7-tisíc eur). Aby im vznikol takýto nárok, musia im auto dodať po 1. januári 2023.

Keďže automobilka neumožňuje predlžovať objednávky elektromobilov, množstvo klientov zrušilo svoje aktuálne objednávky. Tým sa presúvajú na ďalší rok a tí, ktorí by si objednali auto teraz, tak urobia až v januári.

V decembri ponúkala Tesla svojim zákazníkom zľavu na úrovni 3 750 dolárov (okolo 3 500 eur) a 10-tisíc míľ (asi 16-tisíc km) nabíjania zadarmo. Podobné zvýhodnenia začala automobilka poskytovať v novembri v Číne, kde toto opatrenie pomohlo a objem predajov prudko narástol.

Odporúčané
Tesla sa v Číne potrebuje „zbaviť“ svojich áut. Výrazne zlacnila a spôsobila predajný boom Tesla sa v Číne potrebuje „zbaviť“ svojich áut. Výrazne zlacnila a spôsobila predajný boom 7. novembra 2022, 18:12

Úsmevný je výrok Elona Muska o tom, že Tesla zľavy neposkytuje. Aby mal pravdu, tieto zvýhodnenia firma nazýva „úpravou ceny“. Po zásadnom páde hodnoty akcií firmy, ktorý znervózňuje investorov, a poklese záujmu zo strany kupujúcich je však zrejme takáto úprava ceny nutná, nech sa nazýva akokoľvek.

Domov
Zdieľať
Diskusia