Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2022 o 10:12
Čas čítania 1:13
Dominik Vetrák

Christopher Nolan napodobnil pre film Oppenheimer výbuch atómovej bomby: „Nechceli sme použiť CGI efekty“

Christopher Nolan napodobnil pre film Oppenheimer výbuch atómovej bomby: „Nechceli sme použiť CGI efekty“
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY OPPENHEIMER
Uložiť Uložené

Nolan prezradil viac o nakrúcaní jedného zo svojich najambicióznejších filmov.

Oppenheimer je najnovší film režiséra a scenáristu Christophera Nolana (The Dark Knight, Interstellar). Okrem toho, že v ňom hrá celá plejáda hollywoodskych hviezd, muselo štúdio Universal zaplatiť aj za Nolanove špeciálne požiadavky. Nolan je známy tým, že chce používať praktické triky a nie CGI (počítačové, vizuálne triky). V rozhovore pre Total Film prezradil, že sa rozhodol napodobniť výbuch atómovej bomby bez použitia vizuálnych efektov vytvorených počítačmi. 

Odporúčané
Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky 13. decembra 2022 o 9:30

„Myslím, že napodobnenie Trinity testu (prvý výbuch nukleárnej zbrane v Novom Mexiku) bez použitia počítačových trikov bola veľká výzva.“

Nolan spoločne so supervízorom vizuálnych efektov Andrewom Jacksonom riešil množstvo vizuálnych elementov, ktoré chceli mať vo filme vyrobené prakticky. Chceli byť verní kvantovej dynamike a fyzike a samotnému výbuchu Trinity. 

Snímka zobrazí príbeh niekoľkých ľudí z hľadiska ich súkromných životov, ale aj v rámci širšieho pohľadu na históriu a na to, aký vplyv na ňu mali. Bude to veľký, historický a biografický epos. Nolan prezradil aj to, že Oppenheimer je prvý film v histórii, ktorý sa podarilo nakrútiť na čiernobiele IMAX kamery (celý film nebude čiernobiely). 

Oppenheimera nakrútil kameraman Hoyte van Hoytema (Interstellar, Dunkirk či Tenet). O réžiu a scenár sa postaral Christopher Nolan a z hercov uvidíme Cilliana Murphyho, Roberta Downeyho Jr., Emily Blunt, Matta Damona, Kennetha Branagha, Florence Pugh, Ramiho Maleka či Garyho Oldmana. Hudbu zloží Ludwig Göransson (Tenet, Creed). Oppenheimer dorazí do kín 20. júla 2023. 

Odporúčané
Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? 2. augusta 2023 o 11:30

Domov
Zdieľať
Diskusia