Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 3:53
Dominik Vetrák

Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky

Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky
Zdroj: Annapurne/Bethesda
TECH NAJLEPŠIE HRY
Uložiť Uložené

Od nezabudnuteľných príbehov cez návykovú hrateľnosť až po inováciu a pohodové hranie s úsmevom na tvári počas sviatkov.

Od nášho výberu 10 najlepších hier do 20 eur uplynulo už 8 mesiacov. Vzhľadom na blížiace sa Vianoce sme sa rozhodli priniesť ďalší výber, tentoraz tých najlepších hier, ktoré si môžeš na Steame, PSN, eshope od Nintenda či Xbox Marketplace kúpiť do 10 eur. Ak chceš potešiť seba alebo niekoho blízkeho, môžeš sa inšpirovať. 

Všetky hry, ktoré idú na Xbox One a PS4, idú aj na súčasné

generácie konzol Xbox Series X/S a PS5. 

Odporúčané
Hororoví nadšenci sú v extáze. V roku 2023 vyjdú legendárne hororové hry a pokračovania kultových sérií Hororoví nadšenci sú v extáze. V roku 2023 vyjdú legendárne hororové hry a pokračovania kultových sérií 12. novembra 2022, 9:30

1. Hotline Miami – 10 eur (PC, Xbox, Playstation, Nintendo)

Akčná „mastenica“ z pohľadu zhora ťa k sebe pripúta a nepustí, kým ju neprejdeš. Možno ti to však potrvá dlhšie, keďže nepriatelia ťa zabijú jednou ranou. Je na tvojich zručnostiach, rýchlosti a reflexoch, aby si ich zvládol poraziť ako prvý. Rozrazením dverí ich môžeš omráčiť, no musíš ich aj doraziť.

Na výber budeš mať z množstva zbraní a masiek, ktoré ti dávajú špeciálne schopnosti. Súčasťou hry je aj príbeh, ale ak sa v ňom stratíš, nič sa nestane. Adrenalínová akcia ťa udrží v napätí až do samého konca. Skvelé je aj pokračovanie.

2. FTL – 10 eur (PC, iOS)

Ak si hral Into the Breach, pravdepodobne si sa do tejto taktickej roboakcie zamiloval. Jej tvorcovia ešte predtým vydali titul FTL. V ňom ovládaš vesmírnu loď a jej posádku, ktorá pobehuje medzi viacerými miestnosťami so zbraňami, systémovými počítačmi a s inými zdrojmi obrany.

Vždy keď zomrieš, začínaš odznova a s inými hernými podmienkami (ide o žáner roguelike). Súboje sú v reálnom čase, ale môžeš si ich pauznúť a takticky si premyslieť ďalšie kroky. FTL je veľmi návyková hra. 

3. Portal 2 – 9,75 eur (PC, Xbox 360, PS3)

Po dohraní Portalu 2 sme mali dojem, že jednotka bola vlastne demo. Dvojka má príbeh, slušné dejové zvraty a ešte prepracovanejšie hádanky a dizajn miestností, z ktorých sa musíš dostať pomocou svojej špeciálnej zbrane.

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Tou dokážeš v stenách miestností vytvárať vchod do portálu a východ z neho, takže sa dokážeš dostať takmer kamkoľvek. Je to logická hra, ale užiješ si aj adrenalínové momenty a najmä množstvo humoru, aký v hrách vídať len výnimočne. 

4. Undertale – 10 eur (PC, Xbox One, PS4, Nintendo)

Undertale je ikonická indie hra. 2D príbehovku vytvoril celkom sám vývojár Toby Fox, ktorý k nej zložil aj skvelú hudbu. Pracoval na nej takmer 3 roky a vytvoril nezabudnuteľný príbeh o chlapcovi, ktorý spadol do magických krajov pod povrchom zeme. Je len na tebe, či s tamojšími príšerami budeš bojovať alebo sa s nimi spriatelíš.

Súboje prebiehajú formou unikátnych dialógov. Undertale má zábavný model hrateľnosti, ktorý udrží tvoju pozornosť – príbeh spoločne so skvelo napísanými postavami ťa donúti hru dokončiť. 

5. A Short Hike – 8 eur (PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

Short Hike je krátka hra, ktorú prejdeš aj za 2-3 hodiny. Hráš za malého vtáka, ktorý má za úlohu vyliezť na vrchol veľkej hory. Počas toho sa spriatelíš s ďalšími zvieratami, odkryješ tajomstvá hory a zasúťažíš si v rôznych disciplínach. Ak máš chuť na niečo oddychové, nenáročné, úsmevné a krátke, A Short Hike ťa veľmi poteší. 

6. Vampire Survivors – 5 eur (PC, Xbox One)

Pri vydaní si túto hru mohol kúpiť za 2,50 eura, ale oplatí sa aj za 5. Zabaví ťa totiž na dlhé hodiny. Cieľom hry je prežiť čo najdlhšie v obkľúčení upírov a iných príšer. K dispozícii budeš mať zakaždým iné zbrane a schopnosti, pričom počas hrania získaš aj celkom nové. Je to jedna z tých hier, ktoré nebudeš vedieť pustiť z ruky. 

7. Steamworld Dig – 9 eur (Nintendo 3DS, Wii U, Switch, PS4, Xbox One, PC)

Úplne prvá hra zo série Steamworld nás zoznámila so svetom robotov, ktorí žijú na divokom západe. Hra od teba chce, aby si zostúpil na najnižšie úrovne pod zemou a postupne sa prehrabal až k najväčším tajomstvám jej sveta. Súčasťou hrateľnosti sú aj súboje, no v prvom rade budeš ničiť všetko, čo leží pod tebou, a vytvárať si tunely. Hrateľnosť oživujú pravidelné vylepšenia pre tvoju postavu.

8. Limbo – 9 eur (PS3, PS4, PS Vita, Xbox One, Xbox 360, PC, Nintendo Switch)

Limbo ponúka príbeh vyrozprávaný vďaka náhodným udalostiam a vizuálnym nápovediam. V hre sa snažíš dostať z „posmrtného“ života, v ktorom sa vyhýbaš rôznym príšerám, pasciam a zisťuješ, čo sa s tebou vlastne stalo. 

Odporúčané
10 najlepších hier, ktoré sme hrali v roku 2023 10 najlepších hier, ktoré sme hrali v roku 2023 3. júla 2023, 12:30

Nádherný vizuálny štýl a zábavná hrateľnosť, ktorá spočíva v riešení hádaniek, je základom jednej z najchválenejších indie hier celej generácie. Tvorcovia zo štúdia Playdead sa následne prekonali ešte lepším titulom Inside, ktorý odporúčame tiež. 

9. Dishonored – 10 eur (PC, PS3, Xbox 360)

Originálny sci-fi zasadené do steampunkovo-čarodejníckeho sveta, v ktorom ovládaš Corva, strážcu cisárovnej. Keď ju niekto zabije, zločin hodia na neho a on sa zaprisahá, že sa pomstí a nájde tých, ktorí proti nemu intrigovali.

Využíva na to svoj intelekt, nadprirodzené schopnosti a vražedné zručnosti s mečom. Dishonored ťa očarí svojím unikátne vyzerajúcim svetom a pohybom po ňom, ako i širokou škálou možností, ktorými môžeš v príbehu a v misiách postupovať. 

10. Sayonara Wild Hearts – 11 eur (iOS, PC, PS4, Nintendo Switch)

Tu trochu podvádzame, ale to 1 euro navyše azda obetuješ. Na revanš sa dočkáš kvalitného adrenalínového zážitku, ktorý je založený na akčnej hrateľnosti vyžadujúcu rýchle reflexy. Pohybuješ sa do rytmu a viacerých smerov, vyhýbaš sa prekážkam a to všetko na pozadí kvalitnej popmusic.

Bonus: Superhot – 25 eur

Najlepšie urobíš, ak si kúpiš balenie s originálnou hrou aj jej verziou pre virtuálnu realitu. V Superhot ovládaš postavu, proti ktorej sa postavia hordy nepriateľov s lepšími zbraňami. Tvojou úlohou je všetkých zabiť a postúpiť tak do ďalšieho levelu.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Základný chyták? Nepriatelia, ich zbrane a náboje sa hýbu len vtedy, keď sa hýbeš ty. Ak si v úzkych, jednoducho sa nehýb a naplánuj si ďalší útok. Verzia pre virtuálnu realitu je dokonalá, keďže mečmi dokážeš deliť vystrelené náboje a uhýbať sa im ako v Matrixe. Hra je v bonuse, pretože za cenu 20 – 25 eur získaš rovno dve (vr verzia a klasická verzia ponúkajú odlišné levely a hrateľnosť). 

Domov
Zdieľať
Diskusia