Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2022, 12:30
Čas čítania 7:16
Dominik Vetrák

10 najlepších lacných hier do 20 eur. Tieto skvosty ťa zabavia na desiatky hodín

10 najlepších lacných hier do 20 eur. Tieto skvosty ťa zabavia na desiatky hodín
Zdroj: SEGA/Stoic/Xbox/Annapurna Interactive
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Nie sú vôbec drahé, no ponúkajú kvalitnú zábavu, dojemné príbehy a skvelú hrateľnosť. Toto je 10 skvelých hier za babku.

V našej rubrike Tip na hry sme ti odporučili už viac ako 100 hier. Vo väčšine prípadov ide o menšie hry, na ktorých nerobili stovky vývojárov a nemali rozpočty v hodnote desiatok či stovák miliónov dolárov. Skôr išlo o hry od nezávislých či menších vývojárov, ktoré však často oplývajú väčšou kvalitou ako AAA hry od štúdií ako Ubisoft či EA. 

V tomto článku sme sa chceli zamerať na hry, ktoré si kúpiš za 20 a menej eur. Ide o hry, ktoré sme ti nikdy predtým neodporúčali, takže ak si už hral všetko, čo ťa zaujalo z týchto tipov, môžeš sa tešiť na ďalšie kvalitné hry.

Ak sa ti naše odporúčania na hry, rebríčky, tipy a recenzie páčia a vieš si vďaka nim nájsť zábavné hry, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme takýchto článkov mohli tvoriť viac. 

Najnižšie ceny, ktoré uvádzame, sú často za fyzické edície. Ak si chceš tieto hry kúpiť digitálne, bude ťa to stáť viac. Ak však natrafíš na dobrú zľavu (pridaj si hry do wishlistov/zoznamov prianí), môžeš si ich kúpiť aj za 5 – 10 eur. 

Odporúčané
V roku 2021 už vyšlo 5 hier, ktorým by si naparil aj 9/10 či 10/10, no pravdepodobne ich vôbec nepoznáš, lebo o nich médiá nepíšu V roku 2021 už vyšlo 5 hier, ktorým by si naparil aj 9/10 či 10/10, no pravdepodobne ich vôbec nepoznáš, lebo o nich médiá nepíšu 25. júla 2021, 10:30

1. Return of Obra Dinn – 19,99 eura (PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch, PC)

Je hra v katalógu Game Pass? Momentálne nie

Hodnotenie na Metacritic: 89 zo 100

Dej sa odohráva v roku 1807, keď je hráč ako zamestnanec poistnej spoločnosti vyslaný na loď, ktorá zmizla pred piatimi rokmi a teraz sa objavila. Všetkých 60 členov posádky je však mŕtvych alebo nezvestných.

Pomocou špeciálneho nástroja sa budeš môcť pozrieť na smrť každého z nich. Pomocou logiky, objavovania a zisťovania nových informácií postupne vyriešiš veľkú záhadu. Return of Obra Dinn je návyková, skvelo nadizajnovaná hra s unikátnym vizuálom inšpirovaným 1-bitovou (pixelovou) grafikou. 

2. Battle Chasers: Nightwar – do 10 eur, digitálne verzie okolo 30 eur (PS4/PS5, PC, Xbox, Nintendo Switch)

Je hra v katalógu Game Pass? Momentálne nie

Hodnotenie na Metacritic: 84 zo 100

Hra vznikla podľa populárnej komiksovej predlohy a zameriava sa na hrdinov žijúcich vo fantasy svete, ktorí sú odhodlaní zastaviť sily zla a obetovať pri tom aj svoje životy. Po svete sa pohybuješ z pohľadu zhora, bojuješ v pevnostiach a mestách, ale aj na ceste. Boje fungujú štýlom ťahových útokov, takže tvoje a súperove jednotky sa pri útočení striedajú. 

Prejdenie tejto hry ti potrvá niekoľko desiatok hodín, počas ktorých si užiješ množstvo zábavy s milými postavami. 

3. Gorogoa – 15 eur (iOS, Android, PC, PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch)

Je hra v katalógu Game Pass? Momentálne áno

Hodnotenie na Metacritic: 91 zo 100

Médiá a hráči chvália titul Gorogoa ako úžasnú logickú hru, ktorej náplňou je výhradne vyriešiť logické a puzzle hádanky. Báli sme sa, že na nás bude príliš ťažká, nakoniec sme si však googlili len jedno riešenie hádanky. 

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Gorogoa rozpráva svoj príbeh cez desiatky obrázkov a scén, ktoré musíš spájať dokopy a hľadať v nich iný význam. Určite si pozri trailer, ktorý ti herný dizajn predstaví oveľa lepšie. Hra je veľmi nápaditá a ponúka originálne spôsoby riešenia hádaniek. Prejdeš ju za 2-3 hodiny a zanechá v tebe pocit, že si celkom všímavý a logicky zmýšľajúci človek. 

4. Hitman Go, Lara Croft Go, Deus Ex Go – 3 eurá a 10 eur (PC, iOS, Android, PS4/PS5)

Je hra v katalógu Game Pass? Momentálne nie

Hodnotenie na Metacritic: 84 zo 100

Ak sa ti páčila akčná a taktická hra John Wick Hex, tieto hry si zamiluješ. Každá hra ponúka zbrane a riešenia situácií, ktoré sa hodia do daného herného sveta, takže v Deus Ex Go budeš narábať s pokročilými zbraňami a technológiami, zatiaľ čo v Hitman Go sa zameriaš na tiché likvidovanie stráží a gaunerov.

Na mape sa vždy posúvaš o jedno políčko a každý tvoj pohyb automaticky znamená aj pohyb nepriateľov, takže si musíš načasovať, respektíve naplánovať svoj postup. Hrateľnosť je veľmi chytľavá a zábavná. Ak zistíš, že si zle začal, alebo ťa nepriatelia zabijú, levely môžeš rýchlo opakovať.

5. Banner Saga – 15 eur (PC, iOS, Android, Xbox, PS4/PS5, Nintendo Switch)

Je hra v katalógu Game Pass? Momentálne nie

Hodnotenie na Metacritic: 82 zo 100

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113338 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia