Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2021, 17:30
Čas čítania 2:45
Dominik Vetrák

John Wick Hex je najlepšou hrou zo sveta Johna Wicka, ktorú si zamilujú akční nadšenci, ale aj herní amatéri

John Wick Hex je najlepšou hrou zo sveta Johna Wicka, ktorú si zamilujú akční nadšenci, ale aj herní amatéri
Zdroj: Good Shepherd Entertainment
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Aj dnes odporúčame 3 lacné a zaujímavé indie hry, ktoré ťa zabavia na dlhé hodiny.

Nachádzame sa v období, keď vychádza jedna videoherná pecka za druhou. Postupne sme sa tešili z It Takes Two, Nier: Replicant, Returnal, Resident Evil: Village a už dnes sa dočkáme návratu Sheparda v remastrovanej trilógii Mass Effect. Šialené videoherné hody budú pokračovať s Biomutantom, Ratchetom a Clankom a ďalšími, takže sa vôbec nečudujeme, že indie hry majú menšiu pauzu.

Niekedy však padne dobre zahrať si medzi týmito obrovskými titulmi niečo kratšie a menšie. Aj preto ti dnes odporučíme hororovú hru s veľmi originálnym konceptom, skvelú taktickú akčnú hru o Johnovi Wickovi a nakoniec sa pozrieme aj na podarený slovenský western. 

Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli, a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, tak všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S.

Odporúčané
Recenzia: Returnal Recenzia: Returnal 6. mája 2021, 9:35

Carrion – PC, Xbox One, Nintendo Switch (MC: 76/100)

Carrion je hororová, nezávislá hra, v ktorej ovládaš monštrum. Unikneš z prísne stráženého laboratória s cieľom dostať sa na povrch a na slobodu. Lenže v ceste ti budú stáť vojaci, vedci, roboti a logické prekážky, ktoré musíš vyriešiť. Hra ponúka férovú náročnosť, keď sa vždy dokážeš uzdraviť alebo logicky prekabátiť svojho oponenta. Nevinných ľudí a vedcov zabíjať nemusíš, ale vedz, že s každým zožratým človekom sa zväčšuješ a získavaš väčšiu silu.

Ide o originálny koncept, keď môžeš hrať za príšeru a ničiť všetko, čo ti príde pod ruku. Veľmi zábavný je aj systém pohybu. Predstav si niečo ako symbionta Venoma zo Spider-Mana a jeho čiernu hmotu, ktorá sa lepí na steny. Lepšie ti to vysvetlí trailer, pohyb je veľmi intuitívny a zábavný. Carrion je originálna, krátka a lacná hra, ktorá ťa dokonale pobaví. 


John Wick Hex – PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch (MC: 78/100)

Pri odhalení tejto hry sme sa veľmi nepotešili. Nevyzerala nijako ohurujúco. Lenže potom sme zistili, že ju pripravuje talentovaný a uznávaný vývojár Mike Bithell, a tak sme jej dali šancu. Výsledkom bolo niekoľko hodín úžasnej zábavy, od ktorej sme sa nevedeli odtrhnúť. Hra pracuje so svetom a s postavou Johna Wicka, a aj keď ťa príbeh nijako neohúri, gameplay to vynahrádza.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Ide o akčnú taktickú hru. Nepriateľov zabíjaš postupne a ťahovým spôsobom. Pohybuješ sa na „mape“ rozdelenej na desiatky až stovky bodov. Hýbeš sa kliknutím na dané políčko, no musíš byť obozretný, aby si nevstúpil na pole bez krytia. Z ničoho nič ťa totiž môžu prekvapiť nepriatelia so zbraňami a následne ťa čaká peklo. Ako John Wick ich vieš dokonale zneškodniť rukami, ale aj viacerými druhmi zbraní.

Máš obmedzené množstvo života a musíš premýšľať nad tým, kam sa s postavou pohneš, kedy si dobiješ zásobník a podobne. Po chvíli sa s hernými mechanikami zžiješ a po pár hodinách ich už budeš ovládať dokonale. V hre ťa čaká viacero levelov, rôzne druhy nepriateľov a zábavní bosovia, ktorých zabitie vyžaduje viac ako to, že do nich napáliš 3 zásobníky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia