Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 4:58
Dominik Vetrák

Hororoví nadšenci sú v extáze. V roku 2023 vyjdú legendárne hororové hry a pokračovania kultových sérií

TECH NAJLEPŠIE HOROROVÉ HRY NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 najočakávanejších hororových hier, z ktorých väčšinu budeme hrať v nasledujúcich 12 mesiacoch.

Hororové hry zažívajú v posledných rokoch renesanciu, obzvlášť tie zo žánru survival horor. Sčasti za to môžeme ďakovať spoločnosti Capcom, ktorá v roku 2019 vydala veľmi vydarený remake titulu Resident Evil 2, ktorým inšpirovala aj iných tvorcov. 

Odporúčané
So samurajskými nindža hrami sa roztrhlo vrece. Toto je 10 najočakávanejších hier z mytologickej Číny a Japonska So samurajskými nindža hrami sa roztrhlo vrece. Toto je 10 najočakávanejších hier z mytologickej Číny a Japonska 28. októbra 2022, 16:30

Rok 2023 bude rokom hororových hier. Asi by sme v minulosti považovali za nereálne, že by v priebehu 12 mesiacov mohol vyjsť nový Alan Wake, Dead Space, Resident Evil, Silent Hill či Alone in the Dark.

Stáva sa to však skutočnosťou a my sme sa rozhodli, že ti predstavíme 10 najočakávanejších hororových hier, ktoré budeme hrať v rokoch 2023 a 2024. Ak máš rád naše prehľady chystaných, očakávaných a najlepších videohier, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

1. Alan Wake 2 (Remedy Entertainment) – 2023 (PC, Xbox Series X/S, PS5) 

Slávne fínske vývojárske štúdio Remedy (Control, Max Payne) ohlásilo vydanie Alan Wake 2 na rok 2023. Zatiaľ sme však z hry videli len veľmi málo. Keďže však tvoria kvalitné hry, na pokračovanie sa tešíme. Navyše jednotka je kultový počin v rámci dobrodružnohororového žánru.

Autori chcú v pokračovaní ešte pritlačiť na hororové a survival prvky, takže sa môžeš pripraviť na hľadanie nábojov a iných zbraní, ktorými budeš bojovať proti démonom. Jednotka mala unikátnu hrateľnosť, keď si nepriateľov pred zastrelením musel oslabiť svetlom z baterky.

 
2. Resident Evil 4 (Capcom) – 24. marec 2023 (PC, Xbox Series X/S/One, PS4/5)

Capcom pokračuje v renovovaní svojej ikonickej hororovej série Resident Evil. Na rade je najkvalitnejšia časť celej série, ktorá ju zároveň transformovala. Resident Evil 4 je ikonická hra, ktorá vyšla už vo viacerých verziách (vrátane veľmi podareného VR titulu).

Tvorcovia plánujú udržať podobnú dĺžku hry ako v origináli a upraviť, čo podľa nich potrebovalo modernizáciu. Tešiť sa môžeš na množstvo survival prvkov a klasický „tetris“ inventár, ale aj na adrenalínovú akciu, strašidelné scény a poriadne napínavú atmosféru.

Anketa:
Myslíš, že Capcom prerobí aj Resident Evil 5 a 6?
Len 5.
Len 6.
Oboje.
Ani jedno.
Len 5.
23 %
Len 6.
10 %
Oboje.
65 %
Ani jedno.
2 %


3. The Callisto Protocol (Striking Distance Studios) – 2. december 2022 (PC, Xbox Series X/S/One, PS4/5)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124253 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia