Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2022, 16:04
Čas čítania 0:48
Peter Vnuk

Skladací Google Pixel Fold bude dosť veľký a drahý. Unikli niektoré parametre a obrázky

Skladací Google Pixel Fold bude dosť veľký a drahý. Unikli niektoré parametre a obrázky
Zdroj: howtoisolve.com
TECH GALAXY Z FOLD GOOGLE SAMSUNG SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Už nejaký čas sa hovorí o tom, že Google chystá vlastný skladací telefón. Teraz unikli podrobnejšie informácie.

Podľa leakera OnLeaksstránky HowToiSolve bude mať Pixel Fold menší vrchný 5,79-palcový a väčší vnútorný 7,69-palcový displej. V rozloženom stave by mal mať rozmery približne 16 × 14 centimetrov a hrúbku 5,7 milimetra. Na porovnanie – Samsung Z Fold 4 má približne 15 × 13 centimetrov a hrúbku 6,3 milimetra, takže „skladačka“ od Googlu bude zrejme o kúsok väčšia a tenšia.

Renderované obrázky naznačujú, že oblasť fotoaparátu a LED blesku bude zrejme dosť vystupovať nad povrch telefónu. Nebude chýbať ani predný foťák na selfíčka, ktorý bude zrejme zabudovaný v menšom displeji.

O pohon sa má postarať čip Tensor G2, RAM má mať kapacitu 12 GB a ako OS určite poslúži Android 13. Podpora ovládania perom je pravdepodobná a cena bude síce na pomery skladacích modelov pomerne bežná, no pre obyčajného smrteľníka asi nedostupná.

Má byť na úrovni 1 800 dolárov, takže to bude asi podobné aj v eurách a zrejme bude zaujímavé, ako sa s novou konkurenciou v tomto segmente popasuje nielen Samsung. To by sme sa mali dozvedieť už v máji 2023.

Google Pixel FoldGoogle Pixel FoldGoogle Pixel FoldGoogle Pixel Fold
Zobraziť galériu
(5)

Niekto bude možno trošku sklamaný, ak sa potvrdí, že Pixel Fold príde iba v dvoch základných farbách – striebornej a čiernej. Viac dynamických a originálnych odtieňov by mohlo zvýšiť záujem o skladací model.

Domov
Zdieľať
Diskusia